Пирински: АБВ е плод на лични амбиции

Последна промяна на 15 януари 2014 в 15:09 742 5

Георги Пирински, Снимка: БГНЕС, Архив

„Моят прочит не е по-различен от този, който доминира във всички коментари, че става дума за лични амбиции на тези, които предприемат тази стъпка.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Георги Пирински по адрес на инициативата АБВ на Георги Първанов.

Бившият депутат подчерта, че в устава на БСП е отредено специално място за идейни, творчески и политически дискусионни клубове в рамките на партията, които биха могли излязат с критики към водените от ръководството политики. Пирински обаче е категоричен, че инициативата на Първанов не се вписва в тази рамка, защото цели да излезе със собствена листа за евроизборите.

Зам.-председателят на Изпълнителното бюро отхвърли обвиненията, че от „Позитано“ 20 са зависими и робуват на задкулисни договорки.

„Вчера в изявленията на АБВ се казва, че има структури и личности в БСП, чийто списък имаме, но не го обявяваме, защото те ще бъдат подложени на натиск. Защо тези въпроси не се поставят на следващото заседание на Националния съвет или не са били поставени на предходното заседание? Не е ли именно това задкулисието? Не е ли това проява, която протича не по устава на партията“, попита риторично Пирински.

Той посочи още, че от случващото се в левицата губи само българският избирател.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 23:07

Хахахахахахаха,
сега ми е смешен, но в началото на 90-та си мечтаех да го срещна и претрепя. Толкова нагло жУвотно беше. Е, не се е променил.

15.01 2014 в 22:55

"...от случващото се в левицата
губи само българският избирател."

ТЕЗИ НАИСТИНА СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕЗАМЕНИМИ

15.01 2014 в 19:17

... виж ся, вЪпросът е ...тоя ПЛОД мое ли да го свариме на ракийца... колко градуса ше пусне, демек... ш'тото, който отмени акцизО на традиционната Напитка - печели, а ако махне и "паяците" - направо е Шампион ... ей Ви платформа от 2 точки... гласувайте по сЪвест...
ваш: Сандо

15.01 2014 в 17:44

Може би проекта на Първанов да е плод на лични амбиции.

Господин зам председателю пирински, сега кой ще е Бе отбора на бсп?

15.01 2014 в 17:18

...Зам.-председателят на Изпълнителното бюро отхвърли обвиненията, че от „Позитано“ 20 са зависими и робуват на задкулисни договорки...

естествено, че не робуват. Те държат цялото пространство зад кулисите. Може да се каже, че робуват на задкулисието. Какво значат няколко задкулисни договорки?