Правителството дава 5 млн. лв. за изхранване на бежанци

Последна промяна на 16 септември 2015 в 13:11 4107 5

Кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи в размер на 5 млн. лв. Средствата са за осигуряването на храненето на търсещите закрила лица, охрана на центровете за закрила и текуща издръжка на териториалните поделения на агенцията за бежанците.

Предвидени са средства и за оборудване на Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

С промени в Устройствения правилник на агенцията се увеличава щатната ѝ численост със 100 бройки, като със същия брой се намалява щатната численост на МВР.

Увеличаването на персонала на агенцията е финансово осигурено до 14 юни 2016 г. от Европейската комисия на основание на подписано на 29 май 2015 г. Споразумение за изпълнение за срок от една година на „План за спешни мерки“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“. Така ще се създадат минимални условия за изпълнение на дейностите по предоставяне на международна закрила на чужденци в страната в отговор на новите реалности и предизвикателствата, настъпили в резултат на запазващата се тенденция за трайно увеличаване на кандидатите за закрила към България.

В същото време правителството започва изграждането на система за наблюдение по българо-турската граница. 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2015 в 15:54

" правителството " нищо не дава !

и НИКОЕ правителство нищо не дава !

даваме аз и други като мене наивници,

които като похарчим 60 лева в магазина

ползваме под 50 лева и над 10 лева отиват за данъци и акцизи

а тия карикатури в парламента и правителството нищо не дават,
а само взимат - паразити също като циганите

16.09 2015 в 14:22

мунчи, я обясни как "да им дадем възможност" като тези орки си късат и хвърлят документите преди да влязат в България? Какво предлагаш? Направо да им издадем бг лични документи ли? Как ще постъпи на работа, как ще регистрира дружество? Как ще се спази ЕВРОПЕЙСКИЯТ закон?

16.09 2015 в 14:10

Вместо помощи дайте им работа, трудът прави човека свободен.

16.09 2015 в 13:52

Вместо да давате мизерни пари за изхранване на бежанците, просто престанете да ги затваряте в лагери и затвори и им дайте възможност сами да се изхранват. Престанете да не ги пускате в училище и вкарайте в затвора тези, дето ги бият по улиците. Тогава вместо от бюджеа да се дават пари за тях - те ще внасят данъци.

16.09 2015 в 13:51

Защо правителството ще дава парите на българските данъкоплатци за изхранване на пришълците ? Нека си ги заработят. Мъжете да строят магистрали и пътища, пазят реколтата от едни наши сънародници и т.н. Жените да берат тютюна, хигиенизиране на населените места, грижи за стари хора и т.н. Децата на училище.