Правителството отпусна още 14 млн. лв. за антикорупционната комисия

OFFNews Последна промяна на 02 май 2018 в 12:38 1811 0

Правителството отпусна още 14 млн. лв. за антикорупционната комисия

Правителството одобри и допълнителни разходи от 14 млн. лв. за работата на новосформираното антикорупционно звено - Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Средствата ще се използват за финансиране на дейностите на КПКОНПИ и ще допринесат за осъществяване на основните правомощия на Комисията. Те се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет и на преструктуриране на разходите на ведомствата, чиито звена се вливат в КПКОНПИ, уточняват от правителствената пресслужба.

Правителството определи антикорупционната комисия за правоприемник на активите, пасивите, архива, информационния ресурс, правата и задълженията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната агенция „Национална сигурност“, изпълнявали функции по отменения антикорупционен закон.

С постановление, прието днес, кабинетът уреди отношенията по предаване на активите и уреждане на трудовите и служебните правоотношения на служителите във връзка с новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !