"Правителството пада без съдебна реформа"

Последна промяна на 09 юли 2015 в 18:37 6488 16

Радан Кънев.

Ако съдебната реформа не бъде направена, сегашното правителство ще изгуби своите смисъл и цел и това ще покаже, че е необходимо ново парламентарно мнозинство, което да прокара промените в правосъдието, стана ясно от изказване на Радан Кънев пред bTV.

Според него именно реформата е била в основата на създаването на сегашното правителство, като е обединила всички партии в него, които преди това е трябвало да направят компромиси с исканията си. Той описа промените в правосъдието не само като най-важна мисия на сегашното правителство, но като контратеза на кабинета "Орешарски" и дори в някакъв вид отговор на обществената реакция на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Затова РБ е приел тежко отказа на коалиционния си партньор АБВ да подкрепят предложенията, въпреки че не са се договаряли лично с тях, ами са се подписали под едно и също споразумение. Кънев подчерта, че досега са работили добре с парламентарната група на АБВ и с Калфин и няма да бламират пенсионната реформа на социалистите.

По отношение на "най-важния" въпрос обаче "явно не живеем на един свят", което не притеснява толкова Реформаторите, защото партията на Първанов има несъществена част в мнозинството.

„Антитезата би била „Дайте да запазим правителството и парламента в името стабилността – няма стабилност без промяна в тази система. За България стабилна съдебна система, промяна в правосъдието, реално върховенство на закона, реална справедливост е това, което е за Гърция финансовата стабилност”, заяви Кънев.

Депутатът подчерта, че подготвяните закон за съдебната власт и конституционна промяна трябва да бъдат приети на всяка цена, дори с оставките на самия него и на правосъдния министър Христо Иванов. Според него бурната реакция срещу Христов и медийната атака са в резултат на това, че съдебната реформа е опасна за някои хора.

Той изтъкна, че повечето професионалисти в правото са съгласни, че трябва да има реформа, а само Висшият съдебен съвет не я иска, заедно с една група около него.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2015 в 10:23

'
Абвгз и съдебна реформа от гоце и оня дето допълва фонтана като пийне две-три водки ...

Гоце е стратег-специалист по история на БКП.
Егати синекурната работа ...
тактически добре се е бил наредил ...
ама светлия социализъм стратегически е боклук ...

Та стратега гоце позна и за МНОГО ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ ...

И с тия кокоши далавери се занимават и гоце и абвгз ...

10.07 2015 в 09:38

Надеждата ми е в Р.К., П.М. др. от РБ/ с изключение на местните структори, които играят с БСП и др. по места в страната за лична угода/.

09.07 2015 в 22:21

МОНАХЪТ РА ДУН ПРЕД СТАТУЯТА НА БУДА

„Монахът Ра Дун се прибра уморен в манастирската килия. Над Шао Лин нощта се спускаше неусетно.
Ра Дун се запъти към статуята на Буда, падна на колене и в тоя момент видя, че статуята е с шлифер. Това силно го изненада. Но когато статуята му проговори с човешки глас и го наруга на майка, Ра Дун не издържа напрежението и припадна.

Буда се изсмя презрително и ритна Ра Дун. После с пренебрежение запали една дебела пура.“
Лъ Къ, китайски хроникьор

09.07 2015 в 21:32

Хора замислите се как да се види и усети подкрепата за кабинета и съдебната реформа. Кънев е много прав. Ако няма съдебна реформа включително изцяло нов състав на ВСС и нов прокурор няма оправия. Сега е шанса ни.Аналогично го изпуснем, може да няма друг скоро.

09.07 2015 в 20:56

P. S. Съгласен съм с Николай I - малко хигиена относно грубите коментари във форума не е излишна. Простащината е като чесъна в салатата - когато е дозирано количество - придобива интересен вкус, но когато е в повече дъхти на селения.

09.07 2015 в 20:51

Радан е АБСОЛЮТНО прав, че съдебната реформа отдавна трябваше да се случи. Всички знаем за мафията от "съдии", "дознатели" и "прокурори", набедена да се нарича "съд" - няма такова животно като безпристрастно правораздаване в БГ. Стари кадри на ДС, мангизи, подкупи и т.н. Затова цялото ни общество страда и ще страда от липса на справедливост и истинските престъпници са на свобода.
ОБАЧЕ! Не виждам как точно РБ ще инициира съдебна реформа.
Май както винаги имаме само "политическа воля", високопарни приказки, малко фарс - за да е доволна публиката, а всичко останало си е все същото.
На водевил ми прилича работата.

09.07 2015 в 20:38

На кого е тази позиция? На Радан Кънев? На ДСБ? На РБ? Не ми се струва, че Божо Трика ще сдаде министерското кресло без бой. Ще се наложи жандармерията да го вади от кабинета. Същото се отнася и за Мегито. А какво се върти в главите на останалите реформатори един Бог знае. И забележка към администратора на сайта. Малко хигиена във форума няма да е излишна!

09.07 2015 в 20:27

Абе стига с тоя хомосексуализъм - вие май сте от лобито на гейовете, за които говореха онея брадатите мързели.

09.07 2015 в 20:04
Соросоиди,за ваше добро дано се разберат шефовете и ви евакуират оттук докато още имате шанс.

Лека;)

09.07 2015 в 19:59
Абе,дкд,това сам ли го измисли,или ти го подадоха шефовете,а тъпак:))))))))))))))))