Радан иска независимо международно разследване за скандала "Химко"

Последна промяна на 25 януари 2016 в 15:10 7715 18

Радан
Радан Кънев не вярва, че българските институции ще имат смелостта да разследват скандала с "Химко"

Министър-председателят Бойко Борисов избяга от обвинението за искан рушвет от американски инвеститори за “Химко”, смята лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той визира позиция на Министерски съвет от по-рано днес, в която се обяснява как премиерът щял да спази разделението на властите и нямало да се намесва в темата.

В нея пресслужбата не отрича изнесената в предаването на Сашо Диков информация, а единствено обяснява как премиерът нямал съветник “Богданов” - име, което досега не бе споменавано никъде.

“Не приемам бягството на премиера от отговорност по темата. Той лично трябва да сезира не само прокуратурата, но и МВР и ДАНС, както и да придвижи въпроса до "спецзвеното" за борба с корупцията, с което толкова често се хвали”, пише Кънев.

И допълва: “Знаем от опит, че на прокуратурата по дела, в които е намесен интересът на Пеевски и Доган, не може да се разчита. Нужно е независимо разследване с международно участие”.

“Скандалът около покупката на "Химко" ясно показва две неща:

1) как политическата корупция прогонва инвеститорите и лишава българските градове и региони от поминък, доходи и работни места;

2) как корупцията предава ключови предприятия в ръцете на политически олигархични кръгове, с цел не развиване на реален бизнес, а политическо влияние в най-бедните и уязвими области”, смята още лидерът на ДСБ. И припомня, че “намесата на ДПС в “Химко” не е от вчера”.

Радан Кънев обещава партията да направи проучване и да предостави всички материали на компетентните органи и медиите.

От изнесената от Сашо Диков информация става ясно още, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова е излъгала, като заяви пред депутати, че единствен Делян Пеевски е имал интерес към завода.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2016 в 23:10

Ще го запомня не със селфито, а с тесните присвити устниички от снимката по-горе.
Мръсник!

25.01 2016 в 21:24

.... като имаше "независимо международно" разследване за КТБ ко стана, геле? ... да не би видяхме доклада?
Владислав Горанов (дето не му стигаше депутатската заплата) го скри - и айде кой от къде е

25.01 2016 в 19:55

Човека е прав, че Цацата няма да свърши работа!

“Знаем от опит, че на прокуратурата по дела, в които е намесен интересът на Пеевски и Доган, не може да се разчита. Нужно е независимо разследване с международно участие”

Дали Борисов е част от схемата или не може да се установи само от правилно проведено разследване. Иначе става малко като случя с момъка от Враца и поничките.

25.01 2016 в 19:46

Филмът е съвецки още преди да се появи последния персонаж.
По-интересно е, че червено-кафявия съвецки троляк вече упорито адвокатства на "ББ". Педераска история.

25.01 2016 в 18:52

Четете, овчарчета!

Филмът е СЪВЕцКИ:

http://www.webcafe.bg/webcafe/politika/id_1607224017_Himko:_Filmat_shte_se_okaje_savetski

25.01 2016 в 18:44

Глейте сега колко време ще им трябва на сороститутките да разберат, че ФИЛМЪТ Е СЪВЕцКИ. Някои от тях и сега го знаят, обаче се правят "Не съм оттука и съм за малко!". Омерзен съм.

25.01 2016 в 18:38

Rada Deep Inside