Радев ще се срещне с Борисов, когато разработи визия за справяне с корупцията

Последна промяна на 20 ноември 2018 в 19:38 3156 3

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че няма да се срещне с премиера Бойко Борисов докато коалицията не разработи конкретна визия за справяне с корупцията. 

"Среща ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестициите и постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която извади хората на улиците?!", допълни той. 

Според него хората протестират, защото знаят, че българските политици не живеят само от заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", подчерта Румен Радев.

Държавният глава отказа да коментира протичащите преговори в коалицията, тъй като не желае да се меси "в кухнята на коалициите и партиите". Той обаче засегна нашумялата напоследък тема за заплатите на висшите държавни чиновници:

"Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят както намерят за добре. Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано, само ако е обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстояние на българските граждани. Такива тенденции засега няма", коментира Радев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14730

3

spirit оригиналът

21.11 2018 в 12:28

Хелоу,Политолозите, социолозите, антрополозите, орнитлозите и Харизанов не харесват протестите, щото те не са създадени от бедни хора. Когато ни свършат дрехите, обувките и отслабнем от глад, тогава – може. Биха разбрали един протест на хора, облечени в парцали и с увити найлони по краката, които се влачат по пътищата и със сетни сили викат – ОС….ТА…В…КААААА.

А сега, кво – и коли имаме, че и бензин и ботуши, че даже видях една жена със нови, сребристи шапка и ръкавици секън хенд. Освен това, по телевизора рекламират от днес една майонеза, която се яде с омари. Вие да сте видели в бедна страна да се рекламира майонеза с омари? В Сомалия да сте видели такава реклама? Знаете ли вие какви са рекламите в бедните страни? Аз знам. Например – реклама на бонбони ТИК-ТАК в Европа:

„Купувайте бонбони ТИК-ТАК – само 2 калории!“

В Сомалия:

„Бонбони ТИК-ТАК – цели 2 калории!“

А знаете ли къде си носи сомалийската мутра Ролексо? На кръста, бе хора, на кръста…

Когато и ние станем като сомалийцит

1407

2

yordanb

21.11 2018 в 06:40

Висш офицер се става след преглед при военен френолог и установена само една гънка на мозъчната кора - кръгла, резултат от шапката.

1162

1

red-army

20.11 2018 в 20:29

Президента добре се държи понякога. Има много добри проблясъци!

Единствено референцията към "протестите" е тотално сбъркана.

Протести има два в момента:

1. Майките на децата с увреждания
2. Протеста на ромите, протестантите и евангелистите

Другото беше спектакъл с платени актьори срам за републиката. Народа показа, че е мъдър и няма да се води по сценарии на полит-кукловоди.

Браво братя Българи!

Сега е ред да натиснем гнилите политици и кукловоди за да имаме съд, прокуратура, спокоиствие у дома и в бизнеса.