РБ напускат коалицията, ако до 6 месеца не изпълнят исканията им

Последна промяна на 13 януари 2016 в 21:04 3622 6

Найден Зеленогорски.

"Ако до шест месеца не се изпълнят исканията ни, ще напуснем мнозинството", каза съпредседателят на „Реформаторския блок” Найден Зеленогорски пред bTV.

Тази стъпка обаче ще бъде предприета след анализ на ситуацията от всички участници в Блока. Той даже посочи, че 13 депутати от РБ, както и всички министри от РБ са подписали декларация за подкрепа на кабинета, като очаква още хора да го направят.

"В 75-80% от случаите сме взимали решенията в Блока с пълно съгласие, коментира съпредседателят на РБ", допълни Зеленогорски, като добави, че нито той, нито Радан Кънев могат да бъдат отзовани от групата, тъй като за това е необходима подкрепа от две трети от представителите ѝ.

Политикът е уверен, че РБ не трябва да се разцепва, а да се разширява. По думите му, този филм – с разпада на СДС и излизането на „автентичната десница” от управлението – вече го е гледал.

Той отрече критиките, че единствената причина да не е напуснал управляващата коалиция е, че страна от властолюбие. „Не разбирам защо са тези драми след като на три поредни избори си подобряваме резултатите”, коментира той. По думите му, ако разцепим Блока рискуваме да поставим избирателите в положението от преди няколко години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2016 в 13:00

Зеленогорски е разумен човек, но направи една непростима грешка. След като СДС разби Синята коалиция, той основателно го напусна, но отиде в ДБГ. Мястото му беше в ДСБ. И досега не мога да си обясня (повечето биха казали, че причината е Костов) защо избра Меглена Кунева и Даниел Вълчев.

14.01 2016 в 11:01

Смешници.

13.01 2016 в 23:25

Трябваше да напуснат заедно с министъра на герб Христо Иванов. Късно е либе за китка... както го е казал добре народа.

13.01 2016 в 23:09

Г-н Зеленогорски, просто Ви съжалявам, че сте в една компания с Кунева, Вълчев и малките дебилчета Тренчев, Делчев и Шампанското. Заради болните им амбиции не си избрахте първия читав лидер в лицето на Радан, а сега сте като бавноразвиващи се в реакциите.
Това правителство е пътник - вече се вижда с просто око. Всеки ден, в който стоите там, копаете дъното.
Изпуснахте златен шанс да излезете заедно в опозиция след провала на промените в конституцията. Направихте го от злоба, че Радан е пръв - за нищо друго. Глупостта на Москов ви помогна.

13.01 2016 в 21:27

А е как така бе Зеленотиквенов? До вчера говорехте друго-бързо обърнахте палачинката

13.01 2016 в 21:20


Г-н Зеленогорски, твоя тон е по-умерен спрямо мнението и действията на ДСБ и депутатите от гражданската квота. Не така е обаче с г-жа М.Кунева и Д. Вълчев, които се държат неколегиално,надменно, лицемерно и неадекватно на ситуацията в страната. Към последните/ДБГ/ не съм имала симпатия но съм ги търпяла, изхождайки от политическата ситуация. Но вече не съм неутрална към тях, а остро ги осъждам за действията и изявленията им...