Реформатори създадоха онлайн платформа за граждански идеи

Последна промяна на 14 февруари 2016 в 16:19 4037 6

Депутатите от Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров и Петър Славов създадоха онлайн платформа, чрез която гражданите ще могат да дават свои предложения за законодателни инициативи.

Новият им проект се казва "Гражданска платформа".

В инициатива на двамата депутати са се включили и общински съветници и кметове от гражданската квота на РБ. Идеята на проекта е гражданите да могат да участват пряко в дейността на Народното събрание и местните парламенти.

Освен предложения за закони и общински инициативи, хората ще могат да предлагат и въпроси, които Димитров и Славов да задават на министър-председателя, вицепремиерите и министрите.

В платформата всеки ще може да представи идеята си във специално създаден форум, който ще има система за оценяване. Подадените предложения, които съберат най-много лайкове, ще бъдат внасяни като инициативи от депутатите и общинските съветници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2016 в 22:56

Ама да питат всеки ден докато има отговор.
Ето конкретен въпрос - коя слущба ще провери покупката на 4 джипа дето ги карат шейховете сега?

14.02 2016 в 21:24

Ми дайте линк де, offnews

14.02 2016 в 19:15

Аз ще ви дам една идея - защо не наложите образователен ценз на изборите а не Тиквата да се оправдава след редактиран от партията му вот че сме глупави та затова половин милион вота били невалидни. Явно половината гласували незнаят как се попълва квадрат с хиксче та Боко дори не помисли че има вероятност за държавен преврат и пак обвини удобно матряла. Винаги друг му е виновен явно не разбира че в огледалото образът на мутра пак е негов.

14.02 2016 в 19:10

Сетила се Мара да се побара - де що остана читав гражданин ги презира тея клоуни и в червата си. :))) Едни избори не са спечелили през живота си и все са на държавна хранилка и все са близко до властта. И все са големите граждани...

14.02 2016 в 17:12

Това е част от изборната пропаганда на Радан и Пиярката Адибелла като онлайн платформа
"РАДАН ПРЕЗИДЕНТ"!

14.02 2016 в 16:53

Сега като почне едно пълнене с идеи. .. граждански.
И все - Рдан Президент.
А после на изборите - 3%.
Що така бе Миме?