Реформаторите не обсъждали на заседанието оставките на министри

Последна промяна на 08 декември 2015 в 17:20 2088 2

Бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев.

Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри на днешното заседание на политическото ръководство, което се проведе в отсъствието на Меглена Кунева (ДБГ) и Радан Кънев (ДСБ).

Миналата седмица в публичното пространство се появиха слухове, че някои от партиите в Блока са поискали оставките на министрите на отбраната, образованието и правосъдието - Николай Ненчев, Тодор Танев и Христо Иванов.

„По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на конституцията да го препотвърдят”, заяви здравният министър Петър Москов, който е и зам.-председател на ДСБ.

Той добави, че от Реформаторския блок искрено се надяват на това.

От своя страна представителят на ДБГ Даниел Вълчев поясни, че на заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок са били обсъждани коалиционни въпроси. Той също повтори, че дейността на министрите от блока не е била обсъждана днес.

„Утре ще се гледа конституцията, министри ще гледаме….”, вметна лаконично Вълчев. "Нека да сме оптимисти, че промените в Конституцията ще бъдат приети", добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2015 в 18:21

Йовчо,

Деформаторите ща се разпаднат чак тогава, когато някоя от бутиковите съставки прецени, че може да мине 4% бариера.
Демек никога.

08.12 2015 в 17:45

Поритаха се по кокалчетата, поуспокоиха се. И така до следващата криза, която може да дойде и утре.
Разпадът на РБ е въпрос на време, както и на управление без тях.