Румен Петков: Станишев прилага номерата на Борисов (видео)

Нели Чолашка Последна промяна на 26 февруари 2014 в 13:15 1260 7

Румен Петков на пресконференцията на АБВ днес

ГЕРБ разчиташе на независими мотивирани депутати и парламентарната група на БСП критикуваше това, а сега Сергей Станишев го представя като национално отговорно поведение.

Това обяви Румен Петков на брифинг на движение АБВ.

Според него лидерът на БСП трябва да се засрами, че ще разчита на депутатите на Николай Бареков. По думите му това означава, че Станишев разчита на Делян Пеевски.

На пресконференция вчера Станишев обяви, че управляващите все повече ще разчитат на независимите и няма вече защо да ги критикуват, че разчитат на "Атака".

Бареков пък от вчера обяснява как от неговите депутати (Румен Йончев, Красимир Стефанов и Светлин Танчев) ще зависи кворума в парламента.

Петков определи ентусиазмът на Станишев от случващото се като "зоологически" и напомни, че Бойко Борисов през цялото време се оправдаваше с Тройната коалиция, а сега по същия начин управляващите се оправдават с Борисов. Хайде малко да сменим подхода, призова Петков.

Твърдението на Станишев, че АБВ е „властолюбив проект” той определи като цинизъм и обяви, че АБВ няма да търси свое представителство в парламента. 

Румен Петков се оплака от решението на Софийския районен съд, който е отказал да заведе наказателно дело срещу журналист от вестник "Галерия" за статия, в която беше замесено и името на Петков.

Съдията докладчик Мирослав Георгиев е преценил, че твърдението, че Румен Петков се е срещал с Бойко Борисов в къщата му в Банкя не е злепоставящо.

"Това, че е невярно (както се твърди в тъжбата), не е достатъчно да е реализиран престъпният състав на тъжбата", пише в мотивите на съдията.

 Петков ще се оплаче на Висшия съдебен съвет (ВСС) от решението на съдията.

„За българския съдия да се тиражират лъжи не е проблем. Ако за ВСС политическият преврат е нещо нормално и не се вземат мерки, ще го изпратим до посолствата до страните-членки на Европейския съюз (ЕС) и Европейската комисия (ЕК). Ще обжалваме разпореждането на недоразумението Мирослав Георгиев – съдията”, уточни Петков. 

След минути ще приложим видео от изявлението на Румен Петков

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 23:34

И аз си приготвих слушалки, ама видео не намерих, освен ако не броя рекламата в дясно!

26.02 2014 в 16:20

а къде е видеото

26.02 2014 в 15:21

всички жалби трябва да бъдат с копие до всички европейски институции ,иначе в бг съд всичко се помита под килима ,до изтичане на сроковете ...

... ама еврочиновниците много скъпо взимат... съвсем по безгащи ше останеме...

26.02 2014 в 15:04

Значи като няма какво да каже г-н Петков, плюе по останалите. Това беше стратегия на една друга формация, ама явно се учат едни от други.

26.02 2014 в 14:54

всички жалби трябва да бъдат с копие до всички европейски институции ,иначе в бг съд всичко се помита под килима ,до изтичане на сроковете

26.02 2014 в 14:18

Айде сега- кой какви номера бил правил?! То в политиката май стана като в цирка!

26.02 2014 в 13:55

С една дума - Румен Петков се е срещал с Борисов.