Румяна Бъчварова няма да сменя зам.-министри в МВР

Последна промяна на 07 март 2015 в 09:45 3763 1

Румяна Бъчварова

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Румяна Бъчварова

Номинираната за министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че няма да сменя заместник-министри, щом кандидатурата й бъде потвърдена от Народното събрание и встъпи в длъжност.

"Ще се съобразя с кадровата политика на министър Веселин Вучков по отношение на заместник-министрите на Министерството на върешните работи", заяви вицепреимерът Бъчварова пред БТА.

Приемственост ще има и по отношение фигурата на главния секретар, каза Бъчварова с уговорката, че няма да коментира имена и с мотива, че "не е редно да говоря, преди кандидатурата ми за министър да е гласувана официално".

Румяна Бъчварова бе посочена за втория вътрешен министър във втория кабинет "Борисов" от премиера след като Веселин Вучков подаде оставка по време на заседание на Министерския съвет на 4 март. Неговият мотив бе несъгласието му с решението на премиера да осуети смяната на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на ДАТО - Цветан Китов. Ядосан, премиерът Бойко Борисов прие оставката веднага и я определи като "номерца", а на следващия ден отиде в парламента, за да обяви, че все пак ще смени Лазаров и Писанчев. Вчера и двамата подадоха оставки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2015 в 10:30

Малко в историята сте пропуснали да споменете, че предложението на министъра на 4-ти Март представляваше престъпление срещу републиката по смисъла на НК и е наказуемо със затвор. Точно в този момента на 4-ти Март по покана на ДАНС и по-конкретно г-н Писанчев в България беше шефа на ФБР и имаше посещение на друг държавен глава. В пряк национален интерес на България е тези посещения да преминат при относителна стабилност и да се постигнат определени дипломатически резултати. С ненавременните си действия тогавашния министър на вътрешните работи извърши недвусмислен акт против националните интереси злоупотребявай ки със служебното си положение. Това драги ми новинари е престъпление и би следвало прокуратурата да повдигне обвинения към г-н Вучков.