Ще обучаваме на енергийна дипломация украински студенти и грузински експерти

Последна промяна на 13 декември 2017 в 15:27 3266 1

Дипломатическият институт към министъра на външните работи ще работи по три проекта, в рамките на които ще обучава студенти от Украйна и дипломати от Грузия и Афганистан. 

Това става ясно от решенията от заседанието на Министерския съвет. С решението се одобряват утвърдените разходи по бюджета на външното министерство за изпълнението на проектите. 

В рамките на първия проект украински студенти ще бъдат обучавани на енергийна дипломация. Студентите ще бъдат обучавани относно ангажиментите на Украйна към Европейската енергийна общност. 

По втория проект ще бъдат обучавани грузински дипломати и експерти - по икономика на енергийните ресурси и по енергийна сигурност. Проектът цели обучим грузински чиновници как да прилагат ефективно Третия енергиен пакт, след като страната се е присъединила към Европейската енергийна общност през октомври 2016 г.

В рамките на третия проект ще обучаваме афганистански дипломати, като ще помогнем за "развиването и укрепването на демократични и отговорни институции в Афганистан", посочват от правителствената пресслужба.

В същото време 1 млн. лева се пренасочват към дипломатическите ни мисии в чужбина, като парите са за сметка на неусвоен финансов ресурс по други политики и програми на министерството. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15041

1

Стефан

13.12 2017 в 21:10

Ние?? Които утрепахме всички енергийни възможности, които ни даваха зорлем?