Симеонов допуска, че той и Ангелкова може да напуснат правителството

Последна промяна на 12 юли 2018 в 19:35 3818 2

Снимка Сергей Антонов

Валери Симеонов

Да, всичко е възможно, абсолютно е възможно. И на единия, и на другия. И до моята, и до нейната.

Така вицепремиерът Валери Симеонов отговори на въпрос на БНТ дали напрежението между него и министъра на туризма може да доведе до нечия оставка.

Аз си изпълнявам моите ангажименти, а това, че някой се опитва да ме бойкотира, ще си остане за негова сметка, заяви вицепремиерът.

Той твърди, че в туристическия бранш неговата дума се чува повече, отколкото думата на министър Ангелкова:

"Пълна подкрепа за закона за шума, пълна подкрепа за закона за устройство на територията, от туристическите организации. И само няколко, които обединяват няколко крупни играчи, назначени бизнесмени с дебели вратове, подкрепят Ангелкова. Ясен ли съм?"

Приятелски огън

Валери Симеонов коментира и новината, че арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата е прекратил производството по искането на компанията - собственик на Български морски флот за промяна на приватизационния договор от 2008 г.

Вече окончателно Арбитражния съд отхвърли искането на Български морски флот, собственост на братя Домусчиеви, за промяна на приватизационния договор, с което те щяха да си спестят през 2019 г. - десетата година от приватизацията, около 58 млн. лева. Сега няма да си ги спестят, каза по-рано днес в парламента вицепремиерът.

А тази вечер пред БНТ съобщи за приятелски огън в коалицията "Обединени патриоти": 

Което обаче не означава, че битката е окончателно спечелена. Защото - ето новината - оказа се, че в понеделник, деня, в който е получено решението на арбитражния съд в КЗК, същия ден са внесени две предложения от народен представител от  "Обединени патриоти", с което да се освободят от тези задължения всички приватизатори. В тоя случай да се говори за чест и достойнство, някак не върви, заяви Валери Симеонов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

490

2

Angel Ivanov

13.07 2018 в 06:49

Валери Симеонов - единствен патриот от обединените "патриоти"!!