Службите ще могат да подслушват и следят законно цяла година

Последна промяна на 17 септември 2015 в 09:46 5328 2

Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене, промените в Закона за специалните разузнавателни средства, внесени с подписите на 14 депутати от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, АБВ и БДЦ.

Приетите изменения предвиждат да се следи и подслушва до една година, но само в случаите, в които има съмнения за престъпления, застрашаващи националната сигурност.

Според сега действащия срокът за прилагане на СРС е до 2 месеца с възможност да бъде удължен с още 4. Част от предложенията целят да се разреши подслушването да продължи първоначално 6 месеца с възможност да бъде увеличено до година.

С приетите изменения значително се намалява срокът за прилагане на СРС, ако целта е установяване самоличността на лица.

"При престъпления срещу Републиката компетентните органи трябва да имат адекватни средства за противодействие, включително и чрез прилагане на СРС, за един по-продължителен период от време", мотивират се вносителите.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2015 в 12:00

От щатите вземаме само най-доброто...

17.09 2015 в 10:32

Някои слушалки са като учебник и след 15 години няма да ги унищожат. Например приказките на Буров в комунистическия концлагер още могат да служат за учебник. Буров е бил враг на комунистическата държава. Комунистическите слуги с генетичните си ментални ограничения трябва да управляват държава, няма как да стане без слушалки. На всичко отгоре когнитивният процес при тях тече твърде бавно и докато разберат някои неща минават и повече от 15 години. Гнусното е, че някакви нефелни хора, които по принцип са родени да живеят в паралелен свят на този свят, който ще слухтят, ще имат достъп до знания и идеи, за които нямат подходящите ментални и морални сили. Изродената държава, в която живеем ще стане още по-гнусна, защото ако някой разбере какво причинява ракът, за да го лекува, тези нещастници, ще използват знанието, за да убиват. А колко ще се борят да защитят държавата може да се види без специални средства - разходете се между Лъвов мост и Халите, няма един полицай, на тумби, включително по улиците са така наречените бежанци. Там вече е друга държава.