Соцдепутат дава Ненчев на прокурор

Последна промяна на 15 ноември 2016 в 16:02 8324 2

Червеният депутат Атанас Зафиров дава военния министър Николай Ненчев на главния прокурор заради нарушение на закона за въоръжените сили относно изискването за деполитизация на българската армия. Пред Канал 3 депутатът обяснил, че поводът е авторска статия на министъра във вестник "Българска армия", озаглавена "Наглите лъжи на един кандидат-президент".

Статията е излязла в петък, преди деня за размисъл и два дни преди балотажа в неделя. Според депутата притеснителното е, че вестникът е държавен орган и е на издръжка от бюджета, респективно - от средствата на данъкоплатците. 

"Внасям сигнал до прокуратурата за нарушение на закона, който изисква деполитизация на армията и недопускането на политическа пропаганда в структури и формирования на въоръжените сили", каза Зафиров.

Той заяви още, че има информация, че вестникът, който иначе се продава за 50 стотинки, е бил раздаван безплатно в деня на излизането му от печат, като за целта са били разположени специални маси пред Министерството на отбраната. Това също е грубо финансово нарушение, смята депутатът.

В статията Ненчев разобличава Радев като кандидат на БСП и подкрепен от ДПС. Генералът обаче бил инструктиран да прикрива това. Министърът посочва още, че "политическото включване на Радев е руски проект, стартирал със защитата на зависимостта на България от Русия чрез съхраняването на руската авиационна техника във ВВС". В статията се посочва, че Радев повтаря внушения от лидера на АБВ Георги Първанов "и руските хибридни указания". Според Ненчев Радев не познава Въоръжените сили, защото никога не е излизал от ВВС и не е работил на стратегическо ниво в Щаба на отбраната.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

66755

2

El Commandante

15.11 2016 в 19:34

Перуката на войната требва да бъде затворен даже преди Баце, дам, за умопобъркваща селска идиотия преди всичко останало....