Станишев: Когато има инат, има и отпор

Всички бяхме изненадани. Никой не знаеше, че Иво Христов влиза в листата, призна председателят на ПЕС

Последна промяна на 15 април 2019 в 08:51 3169 3

„Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за Европейския парламент”. Това заяви председателят на ПЕС и пети в евролистата на БСП Сергей Станишев в сутрешния блок на Нова телевизия.

След 10-часови инфарктни дебати в неделя, в крайна сметка евролистата на БСП беше сериозно променена. На практика пленумът на БСП бламира Корнелия Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, но назад имаше цялостно преобразяване.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Той обясни, че ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС. Относно Елена Йончева, Станишев заяви, че й е благодарен за подкрепата.

„Имам какво да дам, Елена има какво да даде”, коментира лидерът на ПЕС.

Що се отнася до лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че след пренареждането на листата отговорността вече е на Изпълнителното бюро, Станишев заяви, че „това е най-малкото несериозно. Политиката не е въпрос на налагане на собствена воля, а на намиране на решения”.

Той призна, че всички на пленума са били изненадани и никой не е знаел предварително, че Иво Христов влиза в листата.

„Сигурен съм, че е казано под въздействията на емоции. Имаше много емоции вчера”, заяви Станишев. „Не съм първи, не съм втори – пети съм. Дали ще бъда в европарламента ще решат хората. Това не е най-важното. Важното е, че Националният съвет влезе в ролята на коректив на ръководството”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1086

3

peter daskalov

15.04 2019 в 12:52

С вчерашното си поведение Станишев убеди всички, че е един келеш, който сам не може да направи нищо друго, освен да се провали. Жалко, че по тоя идиотски начин ще провали и усилията на малкото останали свестни хора в БСП!

1010

2

Georgi Gracata

15.04 2019 в 11:52

Борисов започна да гаси лампите на държавата,тръгваме по пътя на Турция:инфлация,страх да се върнеш в родината, диктатура,а за другото даже не искам да говоря.