Станишев обяви Прехода за грешен, капитализма - за провал

Последна промяна на 08 февруари 2014 в 11:57 9233 33

Сергей Станишев

Снимка БГНЕС

"Българският Преход се е развивал в тотално грешна посока. (...) Започваме да коригираме всички грешки на погрешно избрания път на развитие, ние това обещахме, да променим посоката на разивитие на страната, след като стана ясно, че стигнахме до задънена улица и никой не е доволен."

Това заяви в речта си на 48-ия Конгрес на БСП лидерът на левицата Сергей Станишев.

По думите на социалиста правителството на Пламен Орешарски се е оказало виновно за всички провали на Прехода.

"За провала на българския капитализъм се оказаха виновни комунистите, за разорената от десницата страна магически се оказа отговорно правителството, което не бе навършило и месец от мандата си", изтъкна председателят на ПЕС.

Той обяви, че левицата ще работи по три основни приоритета - индустриализация, модернизация на страната чрез развитие на образованието и изпълнение на социалните задължения на държавата.

"Днес имаме правителство, което чрез своята програма подложи на ревизия дори ценностната система на Прехода. Защото се обяви, че икономически активната държава е нещо добро и необходимо, а не отживелица, че приватизацията не е панацея, че свободният пазар не е добър регулатор сам по себе си", посочи Станишев и заяви, че левицата ще работи, за да върне "мощта" на българската енергетика.

Станишев бе категоричен, че "рискът от поемането на властта" си е заслужавал, защото в противен случай единствената алтернатива за държавата са ГЕРБ.

"Партията не се огъна под напора на улицата, прояви характер и се противопостави на ежедневните подривни действия на нашия опонент - да прекрати предсрочно мандата ни и да се върне на власт с неописуем реваншизъм. Те целят това на всяка цена, дори с цената да се срине държавата. Въпреки реалното и изкуствено създадено напрежение, правителството работи все по-успешно и постига резултати", каза лидерът на БСП.

Председателят на ПЕС подчерта, че усилията си заслужават, ако попречат на Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се върнат на власт. По думите му "тези хора превръщат в мръсотия всичко, до което се докоснат, така направиха с протестите, така ще направят и с референдума, всичко и всеки се използва - от държавата до наивния млад мечтател".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 22:03

Ю Ес Ей! Ю Ес Ей! Ю Ес Ей! Вечна дружба! Вечна дружба! Вечна дружба!

09.02 2014 в 21:33

Лъже мръсника , преяжда с луканка !
Червена измет !

09.02 2014 в 12:00

С двуличието си и лъжливата си устица ще подмени смисъла и ще опорочи всяко твърдение и всяко понятие.

09.02 2014 в 00:07

Da jivee BylgaroSyvetskata Drujba Uraaaaaa-a-a-a--a-a-a-a-a-a-a-a-a-a--aa-a-a-a-aaaaaaaa

08.02 2014 в 23:09

Смешник нещастен-червен цървул Дмитриевич,къде пък го видя тоя капитализъм? Това у нас си е чист ленински НЭП.Ленин измисля "нова экономическа политика"(връщане на дребната частна собственост) и я въвежда в русия след като се убеждава,че октомвр.революция и болшевизмът са пълна катастрофа.В по-нови времена в Китай Дън Сяо-пин също я въвежда с малко модернизации(назначени от политбюро капиталисти с червени куфарчета с крадени от китайския народ пари) и резултатите в китай са налице:временин иконом. ръст,последван от дълбока криза в последните 3 години.У нас е същия китайски комунистически "капитализъм" - дървено желязо.Сега поне бсп си призна,че и това червено недоносче е мъртво родено и се отказва от него.Ами правете пак ткзс-та и апк-та,стройте "заводи на живота" и копайте нови проходи "на републиката",нещастни руски лизачи.Хубаво е,че скоро ще ви изритаме и вас,и останалите 3(три) комунист.партии от нашето Бълг.Народно Събрание!Веднъж и завинаги!

08.02 2014 в 22:26

За кой пореден път ще позволяваме на комунистите да се упражняват на наш гръб. И все в грешната посока. 45 г. ни водиха към РСО и комунизъм. Ядец, посоката сбъркана. 24 г. преход пак по зададена от тях посока. Катастрофа, пак посоката грешна. Станишко, сигурен ли си, че с майка си Столетница пак не грешите посоката? 47 конгреса не можахте да я налучкате, та сега на 48-мия, баш ти, сбъркания отвсякъде, ще хванеш вярната посока.

08.02 2014 в 20:57

След 25 години капитализъм, България е два пъти по-зле отколкото след 50 години социализъм. Смениха кон за кокошка. ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ.

08.02 2014 в 16:53

НЕМАМ ДУМИ!

08.02 2014 в 16:23

"Председателят на ПЕС подчерта, че усилията си заслужават, ако попречат на Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се върнат на власт."
Опитът ни с червените показва, че всичко, което е лошо за левицата, е добро за държавата.

08.02 2014 в 15:43

А познайте кой го казва това ?Започва с Б и завършва на озу


Споменахте, че на България в момента е необходимо проевропейско ляво управление, бихте ли се аргументирали по-подробно?

- Да това е, което би могло да измъкне България от блатото в което затъва. Защо ляво – защото сте бедни, а бедните хора имат нужда от ляво управление и защото икономиката ви е в ръцете на олигарси и тъмни субекти, чието имущество трябва да бъде отнето и одържавено, а самите те осъдени. Защото в момента целият свят има нужда от повече социални мерки и България не е изключение. През последните десетилетия, за разлика от обикновения човек, капиталът успя не просто да се движи свободно в рамките на Евросъюза, но да се глобализира. Интересите на големият бизнес, отдавна се решават и защитават на глобално ниво, докато интересите на хората все още се разглеждат на национално ниво. Няма как при това положение капитала да няма господстващо положение във взаимоотношенията човек – капитал.