Таня Андреева: Преди се говореше за оставка, днес му казват реформа

Последна промяна на 17 април 2015 в 18:07 566 8

"Когато ние говорехме, че може да се стигне до листа на чакащите, ако не вземем мерки да контролираме бюджета на касата, тогава се говореше за оставка, днес това се нарича реформа", заяви бившата министърка на здравеопазването Таня Андреева пред bTV.

Д-р Андреева, която беше министър в правителството на Пламен Орешарски, каза още, че има силен страх у политиците здравната реформа да се случи.

"Страхуват се и различни лобита, които са пуснали пипалата си в системата на здравеопазването - фармацевтичната индустрията, някои пациентски организации, които са преди всичко лобисти, а не хора, които защитават интереса на пациентите.", добави тя.

"Не мога да кажа, че се усеща подобряване във функционирането на системата. Трябва да се работи сериозно върху националната здравна карта. Засега чуваме само намерения. Очаквам да видя ясни действия", каза още Андреева.

Тя коментира и твърдението на Петър Москов, че ще бъдат премахнати направленията за лекари специалисти:

"Факт е, че още не се е случило, може би няма и да се случи. По същия начин както се говореше за полицай във всяка линейка, който да влиза в ромските махали. Това не е работа на здравния министър, нека той не е нещо извън системата. До здравния министър трябва редом да застане вътрешният министър. Всеки един министър, повечето всъщност, има отношение за това, което се случва в здравната система", заяви политикът от ПГ на "БСП Лява България".

Таня Андреева бе категорична, че "в здравеопазването не трябва да има двоен аршин. Трябва да има един път, който да е ясен и да доведе до успех. Това трябва да е пътят на подкрепа и приемственост."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2015 в 21:12

Права е Таня Андреева! Ама облещените и надрусани демонокретени, даже не разбират защо са в правителството! Докато ни управляват идиотите на банкянската мутра няма оправия!!!!! Няма да мирясат докато не ни затрият до последния гейбер и демонокретен!!!!!!!!!!

18.04 2015 в 08:20

ЗАЩО ВСИЧКИ комунисти СА ТОЛКОВА ГРОЗНИ И ТЪПИ

17.04 2015 в 23:44

Права е! Повечето хора, които викаха оставка сега си посипват главата с пепел. Реформаторите си плюха на избирателите хващайки се в коалиция явна с ГЕРБ и неявна с ДПС. Горчиво!

17.04 2015 в 23:36

Хех "Факт е, че още не се е случило, може би няма и да се случи." Това се нарича аргументирана критика!:D Аз работата на Москов ще коментирам в края на годината. Тоя човек е влязъл в най-разбитата сфера, а тая вече иска да е приключил. Ами да го беше направила тя преди него като става толкова бързо - повече време е имала, а аз не се сещам едно нещо да е свършила.

17.04 2015 в 22:24

Този бивш министър на Здравеопазването ще е само да изражда Станишевци,за друго не става!!!

17.04 2015 в 20:17

ИЗРОД комунистически БЕГОМ ПРИ ленин

17.04 2015 в 19:54

Ох, скрийте я някъде. Между другото, къде и какво работи госпожата в момента? Бях я засякла на един полет от Виена за София ( миналия ноември) с Барух- пиарът, гукаха си доста дружелюбно в бизнес класа. Кой плаща?

17.04 2015 в 19:34

Ами какво друго да каже министърка от правителството Орешарски. Разбира се, добрият вкус би изискал никой да не се обажда от този кабинет, но уви-- мършите не спират да вият на умряло...