Татяна Дончева: Не съм психопатка, която обикаля страната

Последна промяна на 12 януари 2014 в 10:50 7161 15

Татяна Дончева

"Аз не съм психопатка, която обикаля страната да обяснява как ще бъде следващият министър-председател", коментира по свой адрес в ефира на bTV отцепничката от БСП Татяна Дончева.

Думите и бяха отговор на въпроса дали ще има достатъчно сили, за да събере хора в редиците на "Движение 21", което дава заявка да бъде алтернатива за социалистите в България, разочаровани от ръководството на БСП.

Дончева коментира, че първите стъпки са да създаде местни структури. Тя заяви, че месец преди предстоящите евроизбери ще стане ясно дали "Движение 21" ще излъчи листа или ще участва в съвместна листа с друга формация.

Проектът АБВ на Георги Първанов

Татяна Дончева изрази скептицизъм по адрес на движение АБВ, което в края на седмицата бившият президент Георги Първанов възроди. Според Дончева заявеното намерение за втора, алтернативна червена листа за евроизборите е нереално.

По думите на социалистката идеите на Първанов и Румен Петков няма как да представят реална алтернатива на левите в България, докато двамата продължават да са членове на столетницата.

Кризата в БСП

Татяна Дончева е категорична, че лидерите на всички парламентарно представени партии са "политически импотентни" и не могат да предложат нищо на страната.

Тя подчерта, че БСП носи сериозна отговорност за неуспехите на Прехода.

"Преходът и грешките му са следствие от политически действия в централата на БСП - за разграбването на държавата, за разрушаването на националната икономика и раздаването и, като значителна част от собствениците са свързани с БСП", посочи Дончева.

По думите й обаче основният проблем се корени не във върхушката, а в редовите членове на БСП, които си затварят очите пред злоупотребите на ръководството.

"Самата върхушка е яла зелника, защото някой й е позволил да го яде. Една от причините да се случва това е пълната безкритичност на редовите партийни членове към това, което правят партийното ръководство. Те се интересуват само от това дали някой говори срещу партията и дали партията е единна", каза Татяна Дончева.

Скандалът с Волен Сидеров

Във връзка със скандала на Летище Варна, в който участваше и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, социалистката изрази възмущение от липсата на позиция от страна на "Позитано" 20. Според нея поведението на националиста е чиста проба "простотия", а пасивността на БСП се дължи на стремежа на столетницата да остане на власт на всяка цена.

"Вместо да му кажат да не простотийстваш, да не хулиганстваш на публични места, защото това е наказателно укоримо, те се гърчат, защото много отдавна са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Не можеш да кажеш на широката общественост защо си там и какво ще й предлагаш, ти си се вкопчил във властта просто ей така. Готови са да се прегърнат с дявола, само и само да са там за още два дена", посочи Татяна Дончева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2014 в 16:50

уважаема г-жо Дончева,
Вие твърде много знаете за подземния свят в България, много сте в час, с всичко което се случваше през тези всички години.И аз знам каво се случваше, но не толкова досещах се.Защо се появявате когато наближат изборите.До кога.Цялата ви партия е изчерпана.Палежите на петолъчката ви, да не би да не знаете кой я направи, днес партията ви е сложила ръка на най - страшното нещо дрогата за децата и търгувате със чиста съвест, крадете ни по всички линии, как така се дистанцирате от тази партия БСП - нали от нея се хранихте до онзи ден. Ами то ми напомня помията бахме БКП събудихме се БСП- и каква е разликата- аз ще кажа по ЗЛОВЕЩА ЗА 25 ГОДИНИ.Дали ще е Първанката, Станишев, Петков, Овчаров, Премянов и исие ми е все тая. Не мога да ви понасям

12.01 2014 в 15:54

ДО ВСИЧКИ ХУЛЕЩИ КОСТОВ, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КОЙ РАЗГРАБИ БЪЛГАРИЯ
"Преходът и грешките му са следствие от политически действия в централата на БСП - за разграбването на държавата, за разрушаването на националната икономика и раздаването и, като значителна част от собствениците са свързани с БСП", посочи Дончева.
Веднаж препоръчах да се огледате у ваше село, градче или градище и ще видите че цялата икономика или голямата част от нея е в бившите партиини секретари, председатели на "съветите на тредущете се" или профпредседателите. Зотова-всички срещу БСП и ДПС

12.01 2014 в 14:25

Това дето Дончева не обикаля страната е само в нейна вреда. Личният контакт с политиците въздейства много силно на обикновените хора, които както и да ги гледаме са мнозинството избиратели. Повечето от тях нямат достъп до Интернет, пресата и всички ТВ и затова възприемат радушно всеки продавач на надежди - справка: Сакскобургготски,Сидеров, Борисов,сега Бареков.

12.01 2014 в 14:17

Професоре, знам те от Редута. Там беше с истинското си име и повече се изявяваше при Т. Филипов. Без пари. Ако сега наистина по цял ден си тук за пари, знай, че това си е истинско падение. И какво ще правиш след като Волен отпадне от следващото Нар. с-е? За кого ще пишеш тогава?

12.01 2014 в 14:09

Цъ, цъ, цъ: "...ти да не си Проф. Б-ски? Стилът ти на писане много ми напомня за неговия?!".

Не е. Професор Балкански си е извоювал вече статус на култова фигура по форумите. Не случайно по-младите се опитват да му подражават. Да са живи и здрави, има много да се учат.

По същество – досега нито един отцепник от БСП не е успял да направи каквото и да било. Съмнявам се, че за съжаление и този път ще стане така.

12.01 2014 в 14:03

Мисля, че Т.Дончева е искрена и тя отдавна не беше съгласна с линията провеждана от С.Станишев и се изказваше в Н.С. и на партийни конференции, но мнозинството в партията, редовите членове, са много апатични към всичко случващо се в партията и вярват сляпо на ръководството си. Партията наистина вече не може да се нарече лява, тя отдавна не е лява партия, видимо от политическите прояви на ръководството й. По този начин постепенно ще се разделят с много от осъзналите се членове и ще останат малцинство. Трябва ли да се случи голямото разделение на тази столетница, само защото не се активираме, да се смени ръководството? Все по-малък е процента на активността в изборите, а председателя си стои несменяем и непоклатим! Той и останалите в ръководството нямат какво повече да предложат, а напротив влияят негативно на изборността с допусканите грешки и завоя им все по-надясно. Те отдавна са се отдалечили от идеала на комунистите, които дадоха живота си за една достойна Бъгария!

12.01 2014 в 13:58

"Една от причините да се случва това е пълната безкритичност на редовите партийни членове към това, което правят партийното ръководство".

"Редовите партийни членове" са "редовни" защото и те мислят само за себе си и са "редовни" защото чакат (и гласуват)БСП да дойде на власт, за да получат работни места или други облаги. За лошия хал сме виновни всички - кофти народ и като следствие от това - слаба (и изчезваща) държава.

Tig, ти да не си Проф. Б-ски? Стилът ти на писане много ми напомня за неговия?!

12.01 2014 в 13:14

Татяна Дончева винаги е била пряма, но защо все пак чак сега напуска БСП? А и защо изобщо е била там, както каза по-късно е отишла, искала отвътре да се променят нещата и т.н., но ако толкова умее да мисли, нима не и е било ясно, че това е НЕВЪЗМОЖНО?

12.01 2014 в 12:43

т.дончева е пример за разбунтувала се съвест.де да имаше повече като нея ,за да се роди истинско ляво.р.петков ,обаче не е искрен.той търси реванш от Станишев.те с първанов са "любовта''на старата генералска генерация ,която не се предава.всеки глас за единни действия и за промяна на статуквото са свеж полъх в" мухлясалото ни мазе"

12.01 2014 в 12:00

На вниманието на Тренчо !!!!!!! НОВ БЪРДАК СЕ ПРАВИ СЪС СТАРИ К---И !