Цацаров поиска имунитета на нападателя на журналисти от ДПС

Последна промяна на 06 октомври 2015 в 17:07 3837 6

Главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров иска Централата избирателна комисия (ЦИК) да отнеме имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев-Пиже, съобщи Нова телевизия.

Причината за това е нападението срещу екип на телевизията, в който Василев е участвал. Държавното обвинение реши, че кандидат-общинарят от ДПС не трябва да се ползва със защитата на закона.

За нанасяне на лека телесна повреда и повреда на техниката на екипа Наказателният кодекс предвижда до пет години лишаване от свобода. 

По данни на прокуратурата Пиже е осъждан седем пъти, като за две от присъдите е реабилитиран. Провиненията му се изразяват в закани за нанасяне на телесни повреди и хулиганство. В съдебното му досие има и неприключило наказателно производство. То е за заплаха за убийство на полицай от миналата година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 20:45

Турците за разлика от българските Пунта Мари си знаят интереса и ако не ги бяха изгонили, от тях щеше да дойде инициативата за Лустрация и всичко останало в БГ - именно тези хора обичаха най-силно България, защото на тях всичко им беше с преференция по времето на правешкия циг@нин: и влизането в университета и всичките им религиозни права!!!
Ама трябваше да се прави криминален Преход и за тази работа умни, честни, обидчиви и мнителни хора, които са готови да се пожертват, не им трябваше на властимащите Пунта Мари в БГ и им спретнаха Възродителен процес!!!:) :) :)
Вярно е, че Турското контраразнуване беше много активно на територията на БГ по онова време, но тогава за разлика от сега, главорезите на БКП имаха пълната информация и власт за да ги неутрализират, а с криминален Преход, нямаше как да дадат власт на Интелигенцията на етническите българи в БГ, та камо ли на Българската интелигенция и затова се хванаха с всички затворнически криминали, тъпи спортисти и разните му етнически агентурни терористи, за да могат по време на нескончаемкия Преход, да смачкат всички, които можеха да надигнат глава!!!:)
Подготовката за Преход започва от 1980 година в България!!!

06.10 2015 в 20:32

И за к'во, та нали от Президентството ще посъветват Пудела да го помилва, ако случайно го осъдят?!
И за какво въобще се пените 'бе?!:)
Чудя ви се на акъла?!
Защо вярвате, че след като цар Киро(онзи последно заловеният с контрабандни 50 кг живак), два пъти е помилван от Президенството с укази, на Български Президенти, че тези хора ще спазват законите на България и няма да посягат на всичко, което им обърква интересите?!
Та те повечето, циг@ни вече официално приемат исляма и се чудим защо ни замирисва на кръв със зеле?!
Чудни хора сте вие, всичко се радикализира, Турция сее бежанци и предизвиква войни, а вие се чудите защо циганите не зачитат законите на Р.България или защо са станали незабелязано: турски цигани - вие да не си мислите, че беше случаен Възродителният процес на влашкия циг@нин от Правец, който изгони най-умните и образовани турци в администрацията на Турция и остави само онези, които терористи, като Доган и филолози, могат да яхат, докато ЦК на БКП, ДС, ВКР и ДКМС си изперат паричките и ви набият в лапите на Ердоган, като на преден план излезнат атакисти, вмро-йци, прости пожарникари-милиционери, готови да ви яхат до последния бейски вилает, докато ви предлагат спасение на ...душите?!!!:)
Четете малоумници, четете на кого ви предадоха българските двойни агенти - родоотстъпници:
"Турски дипломат е предупреден, че ще бъде изгонен от България, ако продължи да пропагандира за автономия на райони със смесено население в страната ни, пише Фрогнюз. Дипломатът говорил също как Османската империя щяла да възстанови старите граници, които включват и големи части от нашата страна.

От най-високо място в държавата ни турският дипломатически представител бил предупреден, че няма да търпим подобно поведение, което провокира добрите отношения между София и Анкара.

България е особено чувствителна към подобни действия, особено в ситуация, когато от територията на Турция към нас напират хиляди бежанци, някои от които крайни ислямисти.

"Скоро ще има турски вилает в България. Кърджалийско може да поиска автономия и това ще е свободната воля на хората, които живеят там. Майка Турция ще подкрепи тези хора, защото това повелява законодателството, както и правата на човека. Аллах е над всички". Това са част от уверенията, които се разпространяват в някои райони със смесено население в България.

Проповедници на подобни теории давали пример с вилаети като Бингьол, Биледжик и Гюмюшхане, които по територия и население били подобни на Кърджали. Службите ни имали сигнали, че в Разградско, Шуменско и Търговищко също пълзи подобна пропаганда.

По Конституция всяка дейност срещу цялостта на държавата е престъпление. Обещанието на турският дипломат било, че: "Майка Турция няма да изостави своите чеда и ще ги подкрепи при поставяне на въпроса за автономия".

Нахалството на турския дипломат е факт. Както е факт, че той изпълнява политика, изповядвана от управляващата партия в Турция. Всъщност, действията на дипломата, със завидна биография, са добър пример за немалко наши служители в мисиите зад граница, особено там, където има компактно българско население, уверяват от изданието.

Турският дипломат е предупреден недвусмислено, че никой няма да търпи подобни действия в суверенна държава. Уведомен е и премиерът на Турция Ахмет Давутоглу. Той обещал да разследва случая. Заявил също, че не бива дипломати да превишават правата си и да "поставят динена кора" на добрите отношения между двете държави.

За професионалистите от бранша няма никакво съмнение, че турският дипломат не е действал в България на своя глава. Ако беше така, Анкара вече щеше да го е изтеглила и изпратила с "мисия" в най-опасните райони на Сирия или Ирак. Има такива примери, припомнят от интернет-изданието.

Припомняме, на 23 март 2013 г. турският вестник „Миллиет" публикува карта на „Нова Турция". Авторите на картата бяха включили в Турция и части от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия. В материала на вестника се говори за създаването на нова мощна държава в границите на бившата Османска империя.

Тогава от турското издание са коментирали, че след сензационния отказ от въоръжена борба на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, ръцете на Анкара буквално са развързани.

Основният рекламиран обект в пропагандните обиколки на дипломата е Кърджали. Областта би могла да се превърне в автономна без особени усилия. И това не е теория на конспирацията, а възможен вариант:

Кърджалийски вилает. Население 149 661 души. Съставен от 7 каази и 470 общини, организирани в пет санджака - Кърджали, Момчилград (Мастанли), Крумовград (Кошу кавак), Ардино (Егри дере и Хаджи кьой) и Джебел. Това е напълно възможно след провеждане на референдум, в който населението от региона да заяви своята воля за автономия.

По закон право да гласуват на местен референдум и на общо събрание на населението имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума. (Регистрацията не е никакъв проблем - доказано е.)

Решението, прието с местен референдум, не подлежи на последващо одобрение или отхвърляне от общинския съвет, твърдят от интернет-сайта.

В цялата област при преброяването през 2011 г. за турци се заявяват 66,15 %, българите са 30,22 %, не се определят - 2,01% и цигани - 0,99 %. Познайте какъв ще е резултатът. Засега примерът е хипотетичен, но намеренията ги има, твърдят от интернет-изданието.

Според тях, премиерът Давутоглу на 18 юли 2015 г. в пламенна реч пред членове на неговата ислямистка Партия на справедливостта и развитието е заявил: „Ще възстановим реда и справедливостта на Османската империя. С Божията воля ще върнем реда и справедливостта на османците в днешния и утрешния ден". А присъстващите скандирали: „Ходжа Ахмед, отведи ни в османските времена"."

06.10 2015 в 18:40

Как изобщо е възможно този изрод, с оглед криминалното му досие и съдебната му история, да е кандидат на която й да е партия/коалиция!? Умът ми не го побира! Интересно ми е радетелят за морал в политиката Местан как ще обясни включването на подобен човек в листите на партията му - моля, Оффнюз, изрично го попитайте и публикувайте отговора. Ако дава неясни и практически безсмислени отговори, питайте го постоянно, докато не отговори по същество.

06.10 2015 в 17:34

страшен кандидат на ДПС бравус... и пак частното енерго, за което явно всички знаят, но нищо не правят, ей върховенство на закона ей...

06.10 2015 в 17:29

Тоя ще го отнесе за всички :>

06.10 2015 в 17:29

Неприключило дело за заплаха за убийство на полицай?!? Цяла година не може да се разнищи делото, явно е много сложно. Какъв мил човек е този, тъкмо за общински съветник!