Центърът на НАТО ще е в Горна Малина

OFFNews Последна промяна на 14 март 2015 в 19:03 2917 14

Снимка БГНЕС/Емил Димитров

Николай Ненчев, министър на отбраната.

Центърът на НАТО ще бъде в Горна Малина, обяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти в Смолян.

Той е в една от най-пострадалите от снежното бедствие община, за да присъства заедно с премиера Бойко Борисов на заседание на оперативния щаб.

Относно центърът на НАТО в България той обясни:

"Решението за изграждането на този модул е взето през месец май 2011 година. Той ще бъде разположен в Горна Малина край София. В него ще работят двама офицери и 55 сержанти и войници. Целта на този комуникационен център е да осъществи връзка и даде възможност за по-добра комуникация между различните модули на страните членки на НАТО. Проекторешението е внесено в Народното събрание в петък, и, надявам се, другата седмица то да стане факт. Няма нищо обезпокоително, през 2011 година е взето това решение. Извършени са няколко обучения на наши специалисти, които са посетили Италия, Румъния и Турция. Имаме необходимата подготовка и бихме могли да стартираме проекта".

В петък, малко преди да изтече работният ден на деловодството на парламента, Министерският съвет внесе законопроект, с който се узаконява разполагането на батальон на НАТО в България.

Пълното име на законопроекта е: "Законопроект за ратифициране на Споразумението за поддържане на гарнизон (GSA) между Република България, представяна от Министерството на отбраната, и Върховното главно командване на обединените въоръжени сили в Европа (SHAPE) относно Базова поддръжка на Модул на КИС със способности за развръщане (DCM), 2-ри Свързочен батальон на НАТО (2NSB)".

С него се определят условията за установяване, функциониране и осигуряване на комуникационния модул у нас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2015 в 10:08

Аликанте референдума в Крим беше проведен в условия на руска окупация. Само заради това той е нелигитимен освен това в него не участва половината от населението на Крим.

15.03 2015 в 14:14

Този е за разстрел!!!

15.03 2015 в 12:20

Кефи ме как клавиатурните воини раздават правосъдие в нета. =)

15.03 2015 в 11:03

Ужас някакъв...кошмар. Аре хващайте се соросоиди измекярски и се измитайте от България заедно с цялата ви утрепана шайка гроб!!

15.03 2015 в 02:51

Alikante, Ти си луд. Аз пък си избирам да ме гази евпопейски чепик, вместо руски осмурдян ботуш. Мерси.
Кой какви войни е захващал - дреме ми. Както мразя САЩ, така мразя и Русия. Щото и вашата Путка не е баш миролюбив. То не беше Абхазия, Грузия, Крим, Украйна....... Ти да не живееш в Аликанте, Испания? Събирай си дърмите от там и да се преселиш в Раша, майка ви продажна.
Бъдете мъже, като ви кефи Хуйло - напишете се - аз съм за Путко. Никовете ви западни Alikante, що не си ги наврете и да идете във Владивосток, да речем...... Писна ми от такива, дето са в чужбина, ама на Запад да им чета постовете. Иди в Русия, щом те кефи!

15.03 2015 в 02:04

Това, което се случва е лош сън. Но реален. Хората тотално са изтрещели да вярват, че това се прави за да ни пази нас. САЩ запалиха света с войни, едната не е свършила, друга започват. А тук се радват, че дошли да си правят бази у нас. И да се заиграват срещу Русия. Никой нормално мислещ човек не може просто да влезе във война с Русия. Такъв конфликт може да доведе до края на човешката цивилизация. Едната свръхдържава агресивно настъпва и си прави някакви нейни си сметки, но ние ще го отнесем първи, няма да са те. А ако не дай си боже стане война - тогава с всички хора е свършено. Ядрена зима и край на играта. А те се радват... (И една забележка - Крим не е анексиран или окупиран - хората си избраха Русия за да не вилнее украинската хунта върху тях. Това е истината, неудобна - но истина. И ако не сте съгласни - отговорете - Косово анексирано ли беше от Сърбия, окупирано или самоопределено? И ако там можа, защо сега оспорвате?)

14.03 2015 в 23:58

НАТО явно ще открива колцентър в Горна Малина.

Набирате 6286 и чувате:
Фор инглиш прес уан;
За цени промоции и услуги натиснете 2;
За проблеми свързани с услугата умиротворителни операции натиснете 3;
За проблеми свързани с услугата обезвреждане на терористи натиснете 4;
За проблеми свързани с услугата окупация натиснете 5;
За връзка с оператор в бойна готовност натиснете 6;

6:
В момента всички оператори са по мисии, моля изчакайте, вашето обаждане е важно за световния мир.

14.03 2015 в 21:06

Тоз министър що изглежда като тъжно мече? :D