Цветанов: Един невинен човек не може да бъде осъден

Последна промяна на 12 март 2015 в 18:20 3312 8

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не се притеснява от решението на Върховния касационен съд на 17 април. За тази дата е насрочено съдебното заседание за шестте „НЕ!!!“.

"Сериозният ви поглед за първи път ме накара да се замисля. Смятате ли, че в една демократична държава, член на ЕС, невинен човек може да бъде осъден? Аз не мисля така. Знам какво съм вършил", заяви зам.-председателя на ГЕРБ в ефира на bTV.

Цветанов бе признат за виновен на две инстанции за това, че шест пъти е отказал да приложи вече разрешени от съд СРС-та срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

В началото на февруари Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 4 г. затвор за Цветанов.

В студиото бившият вътрешен министър коментира и рокадите по върховете в сектор "Сигурност", както и промяната в законите, които ГЕРБ предлага. Цветанов посочи, че промените имат единствено за цел стабилност в сектора. Той припомни, че е била възстановена балансиращата роля на президента. Въпреки че разузнаването вече няма да е под шапката на президентството, президентът ще си запази правото да участва в тези процеси, когато има чувствителни теми за обществото", увери Цветанов.

"Това, което се предприема от правителството като действия, е да се постига консенсус по важни теми за обществото, за да се даде стабилност в управлението, която се вижда в последните 4 месеца”, отбеляза той.

"Конструкцията на правителството и действията ни показват, че темата "КОЙ" вече е в миналото. 25 г. ние нямаме закон за разузнаването, а подобен устройствен закон е имало като идея през 1998 г. 2011 г. беше приета новата актуализирана стратегия "Сигурност". Днес ние сме заимствали част от тези предложения, но сме ги актуализирали в съответствие с европейското законодателство. Всяко решение на МС ще бъде публично", посочи депутатът.

Цветанов призова още да не се персонализират определени закони, а те да се разглеждат процесуално.

Относно обсъжданите имена за шеф на ДАНС и началник на военното разузнаване зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че се надява да бъдат заети от достойни професионалисти. 

За шеф на агенцията се дискутират определени лица - 1-2 са фаворити, обяви той, но не конкретизира имена.

Относно кандидатурата на Йордан Бакалов да оглави "Военното разузнаване" Цветанов счита, че не е против кандидатурата на бившия депутат, но смята, че бившият служебен вътрешен министър не познава достатъчно добре материята.

„Тази процедура е изцяло в компетентността на министъра на отбраната. Винаги, когато се е говорело за военна информация, е ставало въпрос за 2-3 кандидатури, които са част от професионалната общност”, заяви Цветанов и уточни, че за пръв път се прави предложение за човек, който няма опит в сферата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2015 в 06:43

И АЛ КАПОНЕТО ТЪЙ КАЗВАШЕ!!!!!

13.03 2015 в 03:19

Един виновен комунделн милиционер не може да бъде осъден, но един не винен лекар може да бъде докаран до инсулт и съден от "Народният" съд в лицето на това биологическо недоразумение.
-----
Апропо ония с не девствените си любовници къде се разкарват нагоре надолу, а не търкат наровете!!!!

13.03 2015 в 00:15

Може, можа, ама ... много, ама наистина много ... виновен!

Предателите винаги свършват зле!

12.03 2015 в 22:59

Цвъки, в затвора е пълно с "невинни". Но ти не се бой, може и да не те ебат, много си грозен!

12.03 2015 в 22:25

Един невинен човек не може да бъде осъден,но един виновен човек,който при това съзнателно е знаел какво е вършил...моооже да бъде осъден.Може ,нали?...Аман от бивши комунисти и бивши ,настоящи ченгета,аман и от мутри,престъпници...кога ще станем и ние нормална държава...

12.03 2015 в 19:55

Мерна единица за "нагъл", "по-нагъл", "най-нагъл" - няма кой да го мине. Ако прокуратурата си беше на място, само заради начина на придобиване на шеста апартамента, щеше вече да е в затвора. И поне от кумова срама, за малко щеше да се скрие, но де ти срам у такива.

12.03 2015 в 19:33

Както се казваше в "изкуплението Шоушенк" - в затвора всички са невинни.

12.03 2015 в 18:52

ей ушев, а после ако те хвърлят на европрокуратурата, а... ко прайме... (там лафовете за грамотите от партньорските служби и т.н. дали ФърФят... а ако земат да се самосезират покрай другото? я за доходи, я за обществени поръчици с еврокинти... мааалеееЙ!)

хахахахахахаха