Цветанов: Кражбата на тефтерчетата цели да дискредитира президента и ГЕРБ

Последна промяна на 14 ноември 2014 в 09:12 2950 2

Кражбата на тефтерчетата на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е сценарий с цел дискредитиране на президента Росен Плевнелиев и на партия ГЕРБ, заяви в интервю за БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него целта на кражбата е определени хора да реализират своите корпоративни и политически интереси.

Компетентните органи са били длъжни да съхранят това доказателство, каза Цветанов и цитира информацията, публикувана първо в OFFNews, че експертът графолог Стефан Бенчев, от когото са били откраднати, е бил щатен служител на управление VI на Държавна сигурност. Не стана ясно как това подкрепя тезата му, че кражбата дискредитира ГЕРБ и президента Плевнелиев.

Бившият вътрешен министър заяви още, че интерес от изчезването на тефтерчето имат хората, чиито инициали са записани. Цветанов заяви, че не се разпознава зад инициалите Ц.Ц. и попита на колко души в България имената им започват с тази буква.

"Не станах министър на вътрешните работи по моя преценка. Сега моята роля като председател на Парламентарната група на ГЕРБ, е по-важна, защото е важно да се осигури мнозинство в Народното събрание", отговори той на въпрос защо не е поел ръководството на силовото ведомство във второто правителство на Бойко Борисов.

Той отказа да коментира кой ще бъде новият главен секретар на МВР на мястото на Светлозар Лазаров. Бившият вътрешен министър намекна, че Лазаров няма качества да остане на този пост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 10:24

Точно така, Цвъки.Никой не се съмнява, че това е твоя постановка, организирана с финеса на завършил помощно училище милиционер.Това е работа на Путин, КГБ и комунистите, които искат да дискредитират десните демократи като ЦЦ, ББ, ИФ и Прецедента-идиот...

14.11 2014 в 09:53

Шефа му обяснява, че били откраднати, защото са... ФАЛШИВИ?!
Тоя сега втора цигулка стържи - дискредитация...
Ало-о-оуууууу Цецероне, колко пъти се срещат ЦЦ и на колко страници?
Емо Фаса като си пиеше винцето в ловното стопанство с бай Кратун и Валю Нафтата, а даваше отцепка на периметъра какво ти рече? А? Да кажа ли?
"На тебе, мойто момче пушка, като се научиш да четеш..."

помниш ли бе пипоняк?