"Топлофикация да отчита парното, фирмите имат оборот 10 млн. на година"

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2016 в 08:38 2899 5

Снимка БНТ

Топлофикация-София трябва да се откаже изцяло от събирането на юристконсултски възнаграждения от клиентите на дружеството. 

Това заяви омбудсманът Мая Манолова по БНТ. Според нея плащането на съдебни разноски от гражданите е неоснователно обогатяване на компанията, тъй като те вече са включени в цената на топлоенергията. Така излиза, че плащаме два пъти, заяви Манолова. Тя ще настоява тази недължима от клиентите такса да бъде изцяло отменена. 

Председателят на СОС Елен Герджиков обяви вчера, че съветниците ще гласуват юридическите услуги при дело за неплатена сметка до 1000 лв. да не могат да надвишават нейния размер.

Ще изпратя писмо до всеки от общинските съветници в столицата и ще настоявам да гласуват по съвест - трябва ли да съществува такса, с която да се товарят столичани, или не. Крайно време е "Топлофикация" да каже дали е дружеството, което дава топлина в София, или е юристконсултска кантора, каза омбудсманът.

Манолова съобщи, че хората се оплакват и от работата на топлинните счетоводители. На практика фирмите за дялото разпределение сключват договор с Топлофикация, а цената я плаща клиентът. Тя зададе въпроса трябва ли да съществуват тези топлинни счетоводители. По думите й те реализират около 10 млн. лева оборот всяка година. и ако Топлофикация е в тежко състояние, нека да получава тези приходи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 17:37

Изобщо не ми говорете за междусъседски кражби и тем подобни, с които Топлофикация си измива ръцете... Гадовете ни щавят като за световно и дори и да го докажеш, никой не предприема нищо! Ай, честито!

11.02 2016 в 17:33

Какво става когато се ДОКАЖЕ, че Топлофикация е пържила в продължение на 10 години, 16 етажен блок с над 100 апартамента с 10 градуса по-студена вода? - Вестници, телевизии и накрая едно ГОЛЯМО НИЩО! Реален случай в Младост 3...

11.02 2016 в 14:16

Такса "Сградна инсталация" кога ще се махне?

11.02 2016 в 10:46

Мая Манолова,Елен Герджиков и Фандъкова,да се съберат тет-а тет,та да отговорят на сакралния въпрос,що за пазарни отношения съществуват днес между"платците",Топлолъжация и "Топлинните счетоводители"?Това,робство,владичество или съжителство,с монополиста е?

11.02 2016 в 09:26

Това с топлинните счетоводители си е чиста мафия. Пребират се огромни пари, за да се засекат топломерите, които всъщност не са точно топломери, а от тях се получават едни единици, които стават на количество енергия чак като се раздели отчетената енергия в абонатната станция на сбора на единиците от всички жилища. Към енергията отчетена от топломера предварително се добавя и топлинната загуба до абонатната станция. Топлинните загуби в сградата също се разпределят. Тоест дават се 10 милиона за реално разпределение на 50-60 процента от енергията като не се отчитат кражбите на съседите. Истината е че всеки апартамент трябва да си има топломер тогава възможностите за измама са малко и сметките са в пъти по малки, няма нужда и от топлинни счетоводители. Само че как да отбиеш една мафия от хранилката.