Василев: Ще се боря докрай за КТБ и справедливостта

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 14:33 4047 6

Цветан Василев

„Имам твърдото намерение да се боря докрай за възстановяването на КТБ АД и за възтържествуването на справедливостта. Надявам се хората, които вярват в тази кауза, да направят същото.“

Това пише в позиция, разпространена до медиите, мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев.

Банкерът изтъква, че не пребивава в чужбина, защото се укрива от българските власти, а защото се страхува за сигурността си. Той подчертава, че докато е в чужбина, работи активно за преодоляване на кризата в КТБ.

Ето какво пише в писмото си Цветан Василев:

Уважаеми дами и господа,

По повод многобройните спекулации за „укриването" ми в чужбина, лансирани в публичното пространство, искам да подчертая, че единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху възможностите за оздравяване и стабилизиране на КТБ АД.

Вярвам, че моята активна дейност в тази посока е изцяло в интерес на клиентите на КТБ АД, на служителите на банката, както и на държавата като цяло. Не бих могъл пълноценно и ефективно да работя в полза на преодоляване на кризата в КТБ АД в България, тъй като определени кръгове, желаещи да възпрепятстват моите инициативи на всяка цена, биха имали непосредствена възможност да го направят.

Категорично заявявам, че ще се явя в прокуратурата, когато бъда призован, като акцентирам, че изясняването на истината до голяма степен е и в мой личен интерес.

Искам още веднъж да изразя огромното си съжаление, че в резултат на атаката срещу мен и КТБ АД, пострадаха трима добросъвестни служители на банката, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители и клиенти на банката, които нямат достъп до своите средства.

Убеден съм обаче, че тази нелепа ситуация, предизвикана от нечистоплътни лични интереси, ще намери благоприятното си решение. Имам твърдото намерение да се боря докрай за възстановяването на КТБ АД и за възтържествуването на справедливостта. Надявам се хората, които вярват в тази кауза, да направят същото.

Моите адвокати ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името ми, за да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набедяване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2014 в 08:23

До tony:
Да пич, писал съм и там и на други места, където предполагам не си чел. Дори от цитираното от теб място, взаимствах от мисълта на предния коментар.
Но писах на толкова места с единствената цел, моето послание да достигне до Василев или някой около него.
Пиша много рядко и трябваше да изкарвам пари от това, да съм умрял от глад.
Разбери, че това което съм писал в предния коментар, го мисля и желая да се случи. Плюсовете до коментара ми показват, че и други споделят тази идея.
А ти не вникваш в съдържанието, а се опитваш да оригиналничиш с безсмислени коментари. Жалко!

25.07 2014 в 16:13

За Стоев - предлагам да не се връзвате на ЛАКЪРДИЙКИТЕ на прокуратурата: "КТБ е пирамида, но кой е фараона?!?"
ТЪПНЯ ПРОКУРОРСКА ефтиджос – НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ. Нека прокурорчетата с лакърдийките обяснят ГРАМОТНО КОЯ БАНКА ПО ДЕФИНИЦИЯ НЕ Е ПИРАМИДА?!?!?... и още по нашироко – ЩО Е ТОВА БАНКОВА ДЕЙНОСТ?!?!?
Първи жокер – нали т. нар. пирамиди заимстват схеми на работа ОТ БАНКИТЕ!
Втори жокер – нали за да минимизират “пирамидални схеми” (в банковата дейност) създават БНБ със заплати за УС от 30 000 лв мес., има Закон за БНБ, има чл. 33 от ЗБНБ за кредит/подкрепа на банки в ликвиден риск (напр. поради банкова паника както бе при КТБ в резултат на Главпрокурор и МВРПикчърс), има Закон за гарантиране. влоговете, има Закон за кредитните организации (банки), има регулации... в/у банките ... и тн.
УЧЕБНИК – затвориш ли БАНКА (да не работи) лошите кредити от 2 % веднага стават 92 % и (затворената) банка почва ДА СЕ САМОИЗЯЖДА!!!!
ДРУГОТО СА ЛАКЪРДИИ....

25.07 2014 в 15:53

На финала липсва "Вервайте ми"!

25.07 2014 в 15:52

sandusy, този коментар го четох скоро в една друга новина за Василев в clubz. Колко ти плащат?

25.07 2014 в 15:38

Г-н Василев, дано прочете това или поне да Ви предадат..
Вие сте достатъчно богат и известен. Няма какво да губите. В България не можете да растете повече. Говорете с конкретни имена. Не се страхувайте! Ако човек като Вас се страхува, какво остава за малките хора? Дайте пример! Смелост!
Наистина обаче смятам, че само човек като Вас може да разбута тази политическа бълвоч, която се опитва да прехвърли на Вас, натворените от тях бакии.
Ако Вие излезете и кажете имената, датите и сумите, ще падне тази политическа система. За това не мисля, че освен политиците, които са се хранели от ръката Ви и от ръцете на всички нас, ще страда някой друг.
Ако не проговорите, остава киселия привкус, че сте се част от схемата и само ни мятате прах в очите. С постановки и трогателни писма.

Ако не проговорите, скоро ще се срине не политическата система, а цялата финансова система. А тогава повярвайте, тези същите политически мижитурки, ще се опитат да си измият ръцете с Вас и тези около Вас. А те ще продължат да се възпроизвеждат и да рекетират банките и бизнеса.

25.07 2014 в 15:26

Интересно, но всеки собственик на пирамида от близкото минало не признаваше, че това е пирамида. И след като всичко се разпадаше, упрекваше държавата, че със проверките и/или арестите е предизвикала фалитите им.