Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка

Юлиан Христов Последна промяна на 04 март 2015 в 11:09 8737 29

Веселин Вучков

Снимка Петко Налбантов/БГНЕС

Веселин Вучков

Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка, научи OFFNews от два независими източника. По-късно информацията ни бе потвърдена и от пресслужбата на Министерски съвет, и от вицепремиера Румяна Бъчварова, която подчерта, че оставката е подадена "неочаквано".

Вучков е подал оставка днес на заседанието на МС, където премиерът Бойко Борисов я е приел.

Румяна Бъчварова заяви пред журналисти, че Вучков мотивирал оставката си с факта, че не приема становище на правната дирекция на МС във връзка с промените в Закона за МВР и критериите за избор на главен секретар на вътрешното ведомство.

Видно е несъгласието на Вучков с оставането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР. Вътрешният министър е предложил своя кандидатура, която премиерът отхвърлил и настоял Лазаров да остане. Оставките на Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев бяха поискани директно от Реформаторския блок, но премиерът отказа да ги отстрани.

В същото време, новината за оставката на Вучков дойде само час след срещата на премиера Борисов с шефа на ФБР Джеймс Коми, който днес пристигна на посещение в България. По информация на OFFNews американците са дошли с тревожни констатации за състоянието на службите ни за сигурност.

Бързото разпространение на новината завари министрите неподготвени за коментар. На излизане от правителственото заседание правосъдният Христо Иванов отказа такъв пред журналистите, а културният Вежди Рашидов обясни, че бил чул нещо, но точно в този момент не бил в заседателната зала и не разбрал.

Още коментари за оставката на вътрешния министър Веселин Вучков вижте ТУК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2015 в 22:52

... посади дърво, построй дом, прегърни дете, пребий ББ... просто бъди човек и българин...

04.03 2015 в 21:42

Бре! В тая държава имало и един Мъж!

04.03 2015 в 20:47

и това ако не е провокация - точно днес ли когато идва шефа на най-важната служба в света ние оставаме без министър на вътрешните работи
ами то тоя ден имаше надежда да се разклатят малко ДС .....
много гадна работа

04.03 2015 в 16:23

Сега очакваме бламиране на референдума за задължително гласуване... имах надежди за бате Бойко но те окончателно пукнаха днес.

04.03 2015 в 15:10

Нашето племе не отива на добре.... не отива.

04.03 2015 в 13:57

Беше ясно за всички непредубедени , че ДПС ще са отново в управлението . Борисов и предишния си мандат имаше шанс да осакати политическата кариера на ДПС , като ограничи гласуването с двойно гражданство и въведе задължителното гласуване , но не го направи . ДПС държат компромати за всички и са малцина политиците които видимо не се притесняват от тях , а Борисов определено не му е комфортно . Всичко е цирк , много добре разработен от пиарите , ако ДПС беше официален коалиционен партньор на ГЕРБ това щеше да им е политическото погребение , но естествено виждаме тенденцията в гласуването на ДПС .
Просто и ясно , нямаме политици в България готови да направят промяна , всичко е популизъм и долни лъжи .....

04.03 2015 в 13:31

Това добре. Но Писанчев и цялата соц. кохорда в полиция, армия и вътрешно министерство кога ще се махне?

04.03 2015 в 13:22

Аз казвах ли ви, че Борисов играе по-свирката на ДПС и Доган, нека ако е толкова доблестен и честен да излезе и аргументирано да обясни своето решение.Не да ми се кръсти и да се прави на вярващ, а да не зачита мнението на хората - да маха подлогите на ДПС и на Пеевски.

04.03 2015 в 13:20

Четете биографията на Борисов и ще разберете защо е зависим от шайката БСП69ДПС.

04.03 2015 в 13:11

Никакво приемане на оставката!
Махайте Лазаров, и всякаквите други нещастници в наследство от ДПС, и оставете Вучков да си върши работата както досега!