Вигенин: БСП загуби изборите, но не се провали. Нинова не трябваше да подава оставка

Последна промяна на 29 май 2019 в 08:58 1948 1

Снимка Архив

Корнелия Нинова постъпи европейски и реши да подаде оставка и да даде възможност на партията - или да потвърди нейния курс, или да избере нов председател. Аз не одобрих тази оставка, но не одобрявам и това, че т.нар. опозиция толкова агресивно поиска оставката на председателя на партията. Корнелия Нинова често ни е изненадвала с необичайни ходове, които са се оказвали печеливши и е възможно и сега да е така. 

Това каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин пред бТВ. Той коментира, че е привърженик на прекия избор на председател, много преди Корнелия Нинова да бъде избрана. Вигенин каза още, че правилата за пряк избор на председател на БСП от цялата партия, могат да бъдат изработени лесно.

"Трябва да бъдем внимателни в тази вътрешна кампания, защото искаме да променим България, а затова е нужна единна и силна БСП", коментира още народният представител. Кристиан Вигенин заяви, че БСП остава основната опозиция на ГЕРБ и добави, че изборите са потвърдили, че в лявото политическо пространство, на практика няма друга партия, освен БСП. Секретарят на ПГ на левицата подчерта, че след няколко месеца има местни избори и влизането в цикъл на широк партиен избор може да доведе до отклоняване от основната цел на БСП - възвръщане на влиянието в местната власт.

"Нашата цел е да печелим изборите си, а не да демотивираме членовете и симпатизантите на БСП", заяви още Вигенин.

"При активна работа на местните структури е очевидно, че могат да се постигнат добри резултати и пример за това са ямболските социалисти, които победиха ГЕРБ на европейските избори", каза още Кристиан Вигенин. Той добави, че не е имало опит отговорността за резултатите на изборите да се прехвърли на местните структури на партията. Вигенин коментира, че НС на БСП е пренаредил и утвърдил листата на "БСП за България" за европейските избори, след съпротивата на част от членовете му. Той уточни, че затова всички носят своята отговорност за резултатите. "Трябва да отчетем, обаче, че българските граждани не виждат смисъл в тези избори. Това е така, не защото българите не са европейци, а защото не могат да усетят ефекта от тях", категоричен бе Кристиан Вигенин.

"БСП загуби тези избори, но не се провали. Партията повиши резултата си, имаме един евродепутат повече, но никой не говори за това, че ГЕРБ се представи доста по-зле", заяви Кристиан Вигенин. Той добави, че БСП не е постигнала целта си - с тези избори да се постигне нова политическа ситуация, но по думите му, ако ГЕРБ приемат резултата си за прошка, това ще бъде грешка за тях. "Тази тенденция - избирателите им да намаляват, която виждаме от години, продължава и нека Борисов не си прави илюзии", категоричен бе Вигенин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-800

1

опетков

29.05 2019 в 10:34

Как дяволът чете евангелието(резултатите). Няма и една дума или твърдение вярно в казаното от тази особа.