ВМРО подкрепя комисията на ДПС за това давано ли е гражданство на престъпници

Последна промяна на 29 юни 2018 в 12:25 1070 1

От ВМРО ще се подпишем в подписката за създаване на анкетна комисия, която ДПС искат, за разследване на даването на българско гражданство и за твърденията, които тиражират и насочват към "Обединени патриоти.

Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов пред журналисти в парламента.

Чухме обвинения затова, че има издирвани от Интерпол, получили българско гражданство, все едно ние имаме нещо общо, каза още той.

Според него, ако някой трябва да дава отговори, са те като управленци и хора, които са назначавали съответните министри и зам.-министри.

Българското гражданство минава през Министерство на правосъдието и след това по указ на вицепрезидента се дава. ВМРО никога не е имало позиции в тези институции. Нямаме как да имаме нещо общо с всички тиражирани лъжи, категоричен бе той.

Ангелов посочи, че ДПС предлагат разследваща анкетна комисия при положиение, че има решение на Конституционния съд, че не може да се създаде такава, защото касае дейността на президентската институция. 

Ако такава комисия се формира, ще излязат истините с дипломатическите куфарчета, които пътуваха през годините до различни консулства в Турция, за да се раздават български паспорти на изселници по старите спогодби. Най-вероятно десетки хиляди, заяви депутатът.

В четвъртък парламентарната група на ДПС поиска създаване на анкетна комисия, която да разследва как 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2666

1

Hissarion

29.06 2018 в 14:22

Май Прасьо войвода и компания са се поуплашили, че ще лъсне някоя грозна далавера.