Всеки може да си открие офшорна сметка, но остават много следи

Последна промяна на 05 април 2016 в 09:40 2515 2

Всеки вече може лесно да си открие офшорна сметка, в миналото това е било привилегия на най-богатите. 

Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков в коментар на мащабното журналистическо разследване „Панамските документи”.

Според Трайков подобни разкрития за парите на най-могъщите фигури на планетата ще се случват и в бъдеще, защото „вече се оставят толкова много следи”. Освен това правителствата в отделните държави работели активно по въпросите за проследяването на активите. 

„Провеждането на подобни разследвания трябва да бъде поощрявано, за да не се дава спокойствие на политиците”, коментира екс-депутатът от БСП Антон Кутев.

Според него руската следа в „Панамските документи” е силно преувеличена, защото президентът Владимир Путин не е пряко замесен в скандала, а и руснаците не са научили нищо ново.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 10:55

Цялата, световна политическа мафия е вътре и няма изключения, няма как да бъдеш в "елита", ако не си заедно с останалите, начело са гадовете в които е концентрирана власт и капитал, та абдали като Антон Кутев да лъжат баба си, кремълския лилипут - педя човек - лакът бела за света , ако не е на първо място, то гарантирано е на едно от първите места заедно с антуража около него в Русия и зад граница.

05.04 2016 в 10:22

Експертите по офшорни сметки почват да се издават един по един :)