Всички министри от РБ и 14 техни депутати подкрепиха споразумението с ГЕРБ

Последна промяна на 12 януари 2016 в 18:08 3456 7

Румен Христов

Всички министри от Реформаторския блок и 14 депутати от парламентарната група са подписали до този момент предложената от ДБГ проектодекларация с акцентите от управленската програма за следващите шест месеца.

В изпълнителния съвет на РБ не са участвали представители на ДСБ, които в края на миналата година обявиха, че излизат в опозиция, но остават част от Блока.

Реформаторите са излъчили гупа, която ще преговаря за анекса към коалиционното споразумение. В нея ще има представител на всяка партия на блока, като засега само от ДСБ не са излъчили свой. Разговорите с другите политически сили ще започнат още утре в първия работен ден на парламента за 2016 година.

"Приоритетите ни за този политически сезон най-общо се свежда до желанието ни да се случат реформи в областта на съдебната система, като визираме започнатото от министър Христо Иванов, което се надяваме, че ще бъде продължено с ускорени темпове от новия министър на правосъдието, както и политическите ангажименти, свързани с промените, осъществени в Конституцията. Много важен за нас е и антикорупционният закон, който е готов и е внесен от вицепремиера госпожа Меглена Кунева", каза зам.-председателят на СДС Румен Христов, цитирано от БНР.

Веселин Пенев, който е областен управител на София и зам.-председател на НПСД, допълни, че до момента няма официална заявка някой да е напуснал РБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2016 в 08:51

"Баничката вкусна засмукаха в захлас."
------------------
Скоро ще разберат, че това, което са засмукали не е точно баничка.....

12.01 2016 в 20:45

Племето /раятя/, което населява пределите на БГ е толкова просто, елементарно, малограмотно, оскотяло...., че и к*р да види на пътя ще го отнесе, като бръмбар сламка, щом е аванта, камо ли, ако има келепир, както е в този случай!!! Да можеха именитите ни българи да видят падението на наследниците си, биха се обърнали в гроба! Прост народ, слаба държава!

12.01 2016 в 19:55

Баничката вкусна засмукаха в захлас.

12.01 2016 в 19:09

скоро ще сте обратно в миманса, откъдето дойдохте.
никой не харесва минетчиите, какво да се прави.

12.01 2016 в 18:25

Това предоговаряне звучи като преваряване, например на вкиснал боб. Даже и преварен, той си остава вкиснал. А това с подписите на ГЕРБ вече го знаем, казаната дума там, не е като хвърлен камък. Просто могат да спечелят време, но "беше каквото беше, оттук нататък, каквото било". Службогонци!

12.01 2016 в 18:21

Добре де ние от раята нямаме ли право да знаем какво точно се разбират управляващите?

Не че нещо ама боли ме кой се съгласил и кой не когатоне знам за какво става дума. Ми те може да са се разбрали да бръскат покерче всеки 4-ак в къщата на Борисов........какво ме интересува подобно споразумение...

Това вероятно е забележка към редакционната политика да ни пишете жълтините около истинските новини. Толкова ли не можете да прочетете това споразумение и да ни го представите А. в обобщен вариант основните точки и Б. с пълен текст и задълбочен коментар????

12.01 2016 в 18:17

А радан, гнома и пепи белото подписаха ли го?