Заради заплаха от санкции кабинетът намали някои такси за чужденци

Последна промяна на 15 март 2017 в 14:55 2830 0

Правителството одобри промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР. Промените се отнасят до намаляване на таксите, дължими за предоставяне на право на продължително пребиваване в страната на някои категории чужденци – членове на семейства, учещи и работещи в България.

Измененията се правят в резултат на постъпило официално уведомително писмо за стартиране от Европейската комисия на 25 юли 2016 г. на наказателна процедура срещу България за неизпълнение на задълженията по шест директиви. Те определят общите правила по отношение правото на събиране на семействата, условията за прием на граждани на трети страни с цел образование, ученически обмен, научноизследователска или доброволческа дейност, за целите на висококвалифицираната трудова заетост или за пребиваване и работа на територията на държава-членка.

Събираните до момента такси от 500 лв. се намаляват за различните изброени категории граждани на трети страни на 100 лв., 110 лв. и 150 лв. Досегашната такса от 1000 лв., събирана за разрешаване на дългосрочно или постоянно пребиваване на чужденец в България, ще запази размера си само по отношение на кандидатите за постоянно пребиваване. Желаещите дългосрочно пребиваване ще заплащат такса от 110 лв.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !