Зеленогорски: Борисов обеща ефективна и бърза съдебна реформа

Последна промяна на 20 януари 2016 в 11:32 2149 5

Снимка БГНЕС, Архив

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Анекс към споразумението между ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъде подписан до края на месеца. Бойко Борисов обеща ефективна и бърза съдебна реформа, заяви съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски.

Той уточни, че в РБ не искат да бъдат изненадани за втори път по отношение на правосъдната реформа. Според Зеленогорски, ако действията по реформата се забавят, то между партньорите от ГЕРБ и РБ ще изникне "голям проблем". "Аз не вярвам, че без значителен напредък по съдебната реформа и то съществен напредък в рамките на 3-6 месеца, този проблем ще бъде преодолян", категоричен беше реформаторът.

Относно подписването на анекс към споразумението с ГЕРБ, Зеленогорски обяви, че най-вероятно документът ще бъде подписан до края на месеца. "Налагаме много сериозно темпо и вчера разговаряхме с колегите от ГЕРБ, като те също имат желание да направим необходимото за едно по-добро темпо на реформите", обясни зам.-председателят на ДБГ.

Зеленогорски добави, че ако въпреки анекса, реформи продължават да не се правят, той лично ще предложи РБ да напусне мнозинството. "Тогава ще се вземе единно общо решение, но това не искам да звучи като ултиматум, а като притискане на екипите в министерствата и на колегите в парламента да си свършим работата", добави още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 12:47

така значи, Бойко обещал
щото първия път не бил обещал и не се случи реформата, ама сега обещал значи ще се случи

20.01 2016 в 12:21

Той затова е на този пост, за да обещава и не изпълнява.

20.01 2016 в 12:14

Няма такива смешници като реформаторите! В стремежа си да не изпуснат кокала станаха за смях. Само Радан показа принципност и скоро никой няма да го помни... ВЕРВАЙТЕ МИ!

20.01 2016 в 12:09

Тати обеща да ми купи колело,ама друг път.

20.01 2016 в 11:59

.

Рамаданееее, Рамадане,
у нас няма незаменими, има незаменени.

Само след месец Зеленогорски ще стане лидер на РБ, а ти ще подсмърчаш, като цигане пред сладкарска витрина.

Политиката, мой човек, се прави "со пари или со дупе".
А ти пари нЕмаш.

.