Зеленогорски: Предсрочни избори, ако антикорупционният закон не мине

Ивайло Анев Последна промяна на 09 февруари 2016 в 14:53 3793 9

Снимка БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Ако антикорупционният закон не мине, трябва да се отиде към предсрочни парламентарни избори.

Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ).

По думите му обществото няма да търпи отново законът да бъде отхвърлен. "Трябват мощни мерки в борбата с корупцията", категоричен беше Зеленогорски. По думите му хората са показали, че първият и най-важен проблем е борбата с корупцията в България.

На въпрос дали този път АБВ, които са част от управляващото мнозинство ще подкрепят закона, Зеленогорски каза: "Ако колегите от АБВ не искат да се борят с корупцията, нека обяснят на своите избиратели защо. Имат ли някакви притеснения? Нека го обяснят и пред нашите партньори в НАТО и ЕС".

Той обяви още, че готвеният от вицепремиера Меглена Кунева нов вариант на закона вече е внесен в Изпълнителния съвет на РБ. По думите му идеята е проектът да бъде обсъден първо в управляващата коалиция, за да може след това законът да бъде приет в пленарна зала. „Това, че Меглена Кунева стана образователен министър, не означава, че няма да продължим да настояваме за антикорупционно законодателство. Напротив, ще засилим натиска“, каза още Зеленогорски.

Зам.-председателят на ДБГ категорично отрече да има драма в отношенията между министърът на отбраната Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов. Припомняме, че за проблеми в МО се заговори след като Исмаилов е изложил становище против сливане на две мега дирекции във ведомството, без да са съгласувани с ръководния състав.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2016 в 18:32

И като има закон - какво? Ще ги дадем на прокурор.... Смях в залата. И кат го дадем на прокурор - той ще я свърши като при Христо Бисеров. Зеленогорски, ако вашите избиратели са на нивото на избирателите на ГЕРП и можеш да им метнеш малко пушилка - крива ви е таргет групата и имате много сериозен противник в борбата за тъпаците. А по този начин ще си потънете спокойно и тихо, освен ако не се спазарите за някое местенце с Боцето.

09.02 2016 в 16:02

Всеки знае че няма да мине. Ще се извините ли после на Радан??
Само ни залъгвате и губите времето.

09.02 2016 в 15:59

Закона ще го има ама ще влезе в сила когато влвезе в сила и електронното гласуване.

09.02 2016 в 15:47

Е, вие така ще го редактирате този закон, че да мине. Както промените в конституцията. И после пак ще обвинявате ДСБ, че проваля реформите.

09.02 2016 в 15:43

Браво! По добре късно отколкото никога!!!

09.02 2016 в 15:41

Какъв закон бе, другарю Зеленогорски? Нали няма работеща съдебна система? Трябваше да има нови избори директно след оставката на Христо Иванов! Ама не ви се разделя с постовете и лапачката! Загубихте си и малкото избиратели за 30 сребърника!

09.02 2016 в 15:21

Найдене колко пъти трябва да ти ударят шамар за да разбереш КОЙ е ? Един път вече ви го бламираха,после и промяната в Конституцията ви орезаха. Та в този ред на мисли,докога ще ги легитимирате?

09.02 2016 в 15:10

Найден опитва риториката на резан кунев.

09.02 2016 в 15:07

Мишок.