Жандармерията охранява извозването на бюлетините (видео)

Последна промяна на 19 октомври 2019 в 09:02 900 0

Снимка МВР

Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините за предстоящите местни избори до областните центрове в страната.

Бюлетините тръгват от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен, съобщи пред БНР заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев.

В четвъртък започна извозването и ще продължи до другия четвъртък. Днес има за транспортиране бюлетини по няколко маршрута. Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян, каза комисар Антиев.

Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони - това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна - е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !