Илиана Раева: Състоянието на Цвети е тежко, да се молим за нея

Последна промяна на 11 юли 2016 в 07:59 13431 1

Илиана Раева: Състоянието на Цвети е тежко, да се молим за нея

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова остава тежко. Това каза пред Нова тв президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

По думите ѝ лекарите правят всичко по възможностите си, за да спасят Цвети. Раева държала всеки ден контакт с шефа на "Пирогов" доц. Стоян Миланов.

"Единственото, което остава, е да се молим всеки ден и да е в мислите ни с хубави пожелания за това тя да се пребори", каза Раева и обясни, че лекарите не дават прогнози, защото състоянието ѝ е много тежко.  

Емоционалното състояние на момичетата от отбора, които в неделя триумфираха на финала на пет ленти на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в руския град Казан, също не било добро. "Физическото им състояние е много добро, те поддържат плана си, но при едно тежко емоционално и психическо състояние е много трудно да покажеш максимално възможностите си, класата си, особено когато си бил европейски, световен шампион. Това беше изключителен шок, една много стресова житейска ситуация, която ги застигна в техния път", обясни Раева.