200 000 демонстранти в Москва: Путин вън! (снимки)

Последна промяна на 12 юни 2012 в 17:14 1539 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

В Деня на Русия опозицията в страната организира „Марш на милионите“ срещу президента Владимир Путин, съобщава BBC.

Казват, че сме се събрали около 200 000 души днес, но полицията обяви, че едва ли не сме 18 000, пише в twitter известната опозиционна активистка Альона Попова.

Демонстрантите в Москва, различни в политическите си пристрастия, са обединени от една главна идея: „За свободна Русия! За Русия без Путин!“.

На финала на митинга беше прочетен и „Манифест за свободна Русия“.

В документа се настоява за оставката на Путин, нови парламентарни избори по нов закон и реформиране на съдебната и правоохранителната система.

Репресиите срещу най-влиятелните лидери на опозицията започнаха още в понеделник.

Домовете на Алексей Навалний, Сергей Удалцов, Иля Яшин, Борис Немцов и Ксения Собчак бяха обискирани, а във вторник, точно по време на протеста, лидерите на руската опозиция бяха привикани в следствени управления.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2012 в 03:19

А знаеш ли, там има и други снимки. Деца, облечени в политически лозунги, незакрити данъчни декларации на опозиционни милионери, несретници, които вървят подир шише водка против каквото трябва.
Според европейските конституции, и по тукашните НПК, тия хора ще отнесат глоби, за които няма да им стигнат ни къщите, ни вилите, ни заемите, които ще плащат внуците им.
Не ми е известно американското посолство да е платило тук нещо за такива приказки, така че по-добре да прекратим русофобската истерия, преди да трябва да се срамуваме от това наистина.
А аффтора на статията да се ангажира да публикува пак тук биографиите на опозиционните лидери, преди да се занимава с пропаганда на хулиганство, или амбулантна търговия с цветни революции.
Не че нещо, но не е хубаво да се дразнят държави, с реален ядрен потенциал. От които зависи дали няма да полудееш от студ след три месеца.
Въпросната опозиция призвава нещо като 20, а не 200 хиляди. Една нула разлика ...