Американка ще съди Саудитска Арабия заради 11 септември

Последна промяна на 01 октомври 2016 в 08:23 6675 3

Американка ще съди Саудитска Арабия заради 11 септември

Жена, овдовяла след атентатите от 11 септември 2001 г., ще съди Саудитска Арабия два дни след като Конгресът прие закон, позволяващ на гражданите на САЩ да съдят чуждестранни правителства, които са имали роля в терористични актове на територията на САЩ, предаде Bloomberg, цитирана от Фокус..

Стефани Род ДеСимон твърди, че кралството е предоставило материална помощ на „Ал Кайда“ и на лидера ѝ Осама бин Ладен и е подала иска в петък в съд във Вашингтон. Нейният иск е в полза на дъщерята на двойката. ДеСимон е била бременна, когато нейният съпруг загива по време на атентата срещу Пентагона. 15 от 19-те терористи, които извършиха атентатите са били саудитски поданици.

Посолството на Саудитска Арабия не е излязло с коментар по случая. ДеСимон, която съди за смъртта на съпруга си и за емоционална травма, ще иска компенсация във все още неопределен размер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-431

3

Black Hex

01.10 2016 в 11:58

ще съди Саудитска Арабия два дни след като Конгресът прие закон, позволяващ на гражданите на САЩ да съдят чуждестранни правителства


ще съди Саудитска Арабия два дни след като Конгресът ПРЕОДОЛЯ НАЛОЖЕНОТО ОТ ОБАМА ВЕТО ПО закон, позволяващ на гражданите на САЩ да съдят чуждестранни правителства