Български последователи на Фалун Дафа са арестувани в Белград

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2014 в 07:24 7703 9

Български последователи на Фалун Дафа са арестувани в Белград

Снимка falun-bg.info

Седем българи, последователи на движението Фалун Дафа, са били арестувани в Белград, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) за OFFNews.

Сънародниците ни имали намерение да протестират срещу незачитането на човешките права в Китай по време на международната икономическа среща на върха, която започва днес в сръбската столица. Те са били задържани в понеделник вечерта.

От МВнР обясниха, че българите са нямали разрешително за протест в Белград.

Сръбските власти забранили демонстрацията и са отговорили отрицателно на искането за протест. След задържането им сънародниците ни са били прехвърлени в следствения арест за чужденци в "Падинска скела".

Те били принудени да подпишат декларация, че са дошли в страната, за да организират протест, съобщава БНТ.

От консулството ни са влезли във връзка със сръбските власти. Казусът се изяснява.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.05 2015 в 20:32

Такива секти трябва да се ликвидират моментално.

17.12 2014 в 19:53

Ето едно клипче за Фалун Дафа
https://www.youtube.com/watch?v=NjorE1tKIO4&list=LLzQNr_IGerZOZZUfHqxPV-g&index=77

16.12 2014 в 20:18

Србе на врбе

16.12 2014 в 17:46

Протеста е мирен и не застрашава никой. Реакцията на властите в Белград е такава, каквато би била във всяка държава, в която се провежда подобна среща. Не обвинявайте хората, които са демонстрирали. Те не са част от секта, а последователи на философия чиято основа са три принципа - Истинност, Доброта, Търпение....
Чест им прави, че са решили и са направили опит да протестират...

16.12 2014 в 11:33

Балкански стана синоним на "омерзеност"... има ли вече статия, върху която Б. да не се изплюе... Ама Балкански нрави са това де...

16.12 2014 в 10:51

Защо не сме ги затворили още тука?

16.12 2014 в 10:34

Как може да се вярвя в друго освен в Болен Сайдеров? Нали той се бори за нас като замеря сервитьорите с тапи?

16.12 2014 в 10:04

Дойде герберастията на власт и СЕКТИТЕ ПАК СЕ АКТИВИЗИРАХА. Омерзен съм бе!

16.12 2014 в 10:00

От Българското посолство в Белград уточниха, че задържаните се чувстват добре, свързали са се по телефон с техни роднини, за да ги информират, както и работят по освобождаването им в най-кратки срокове.

Високопоставен източник в системата на МВР, който пожела да остане анонимен сподели, че това е стандартна практика с цел превенция при подобен тип международни срещи и ще ги освободят веднага след като си тръгнат международните лидери.

Откъде знам всичко това ли, ами един от задържаните ми е приятел, всъщност те са добри хора, които следват източна философия - Фалун Гонг, в основата, на която има три принципа: Истинност, доброта, търпение.

И преди да ги съдите, по-скоро се замислете, че това се хора, които застават зад това, в което вярват, без насилие и без да пречат някого.

И като българи, заслужават и нашата подкрепа, макар и морална. Нали сме демократична държава? Нали правото ни на свобода е гарантирано по конституция? Нали имаме право на свободно слово, на избор в какво да вярваме?