BBC: Къде са всичките български и румънски имигранти

Последна промяна на 31 януари 2014 в 07:30 6664 5

BBC излъчи репортаж по повод опасенията във Великобритания във връзка с очаквания масов приток на имигранти от България и Румъния след отпадането на трудовите ограничения за гражданите на двете държави в началото на тази година.

Обобщавайки резултатите от проучването в репортажа, медиата пита недвусмислено: "Къде са всичките румънски и български имигранти?", съобщава БНР.

Британската медия отбелязва, че се очаква официалните данни за новите имигранти от България и Румъния във Великобритания да бъдат публикувани през май, но че някои британски райони са съобщили до момента за много малък брой новопристигнали.

В репортажа от Питърбъро - най-бързо нарастващия британски град, в който наскоро са се заселили имигранти, репортер на британската обществена телевизия на практика не открива новопристигнали българи и румънци.

Броят на българите и румънците, пристигнали във Великобритания, за да работят след отпадането и на последните ограничения на трудовия пазар, е на "умерено ниво". Това заяви в сряда британският премиер Дейвид Камерън.

Камерън призова депутатите да не разширяват плановете си за рестриктивни мерки срещу имигрантите. Според него и сега възможностите, които дава законът, са достатъчни за намаляване на броя на имигрантите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 13:43

Къде са емигрантите бе.....Да не са луди да ви ходят на пикливия остров.

31.01 2014 в 11:34

Единствения проблем на британците е същия който тресе и нас българите , претопяването на британския народ . Само дето ние сме много по застрашени от това нещо .Реално най ниската класа във Англия са местни Redneck/whithetrash с по 10 деца никакво образование тежат средно по около 150 кг ниско културни . Всеки който е бачкал по морето знае за какво говоря .. Всички други емигранти отиват там с желанието за развитие и работа каквато няма на родните им места , за жалост и нашите сънародници са подбудени от същите причини ...

31.01 2014 в 09:23

Не сме им проблем ние, а негроидите и кебапите дето ги заливат с хиляди всеки ден!

31.01 2014 в 09:22

Дребнобританците имат вътрешнополитически проблеми – слаб премиер и агресивна риторика на националистическа партия от расистко-ксенофобски тип.

Опитаха се да си отреагират вътрешните проблеми с класическото истерично раздуване на мит за мнима "външна заплаха". Провалиха се.

Между другото, там е пълно с уайт треш и циганоподобни пакистанци и араби.

31.01 2014 в 09:10

МИ СЕГА, БГ УПРАВНИЦИТЕ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ БРЮКСЕЛ, КАТО ПРЕДЯВЯТ ИСК ЗА МОРАЛНИ РЕЛАРАЦИИ ОТ ВЕЛИКА БРЕТАНИЯ.