Блокират домакинството на Турция за среща на НАТО

Последна промяна на 01 юни 2017 в 14:19 1846 1

Германия и други страни членки от НАТО правят опити да блокират Турция като домакин на следващата среща на върха на Алианса, която ще се проведе идната година. Целта е да се избегне впечатлението, че НАТО подкрепя вътрешната политика на Турция, пише германският в. "Ди Велт", цитиран от БГНЕС.

Изданието се позовава на информация от високопоставени дипломати от НАТО.

"Не искаме да увеличим международните пълномощия на Турция и желаем да избегнем впечатлението, че НАТО подкрепя вътрешната политика на турското правителство", твърдят те.

Според немските медиите Германия, Франция, Холандия и Дания вече са се опитали да отнемат на Турция домакинството за провеждането на срещата на НАТО другата година. Общо 18 страни от Европейския съюз, както и Канада, са изразили съгласие с намерението да бъде предотвратено организирането на събранието в турския град Истанбул.

Окончателното решение се очаква да бъде взето през юни. Предполага се, че ако предложението за Турция отпадне, следващата година лидерите на страните членки на НАТО ще се съберат в новата щаб-квартира на Алианса.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!