Чеченски измамници „точат“ долари от Ислямска държава

Последна промяна на 31 юли 2015 в 09:43 4545 1

Служители на реда в Чечения попаднали на любопитна схема за измама, прилагана от измамници спрямо Ислямска държава, съобщава РИА Новости.

Докато ровили из социалните мрежи в търсене на вербовчици на джихадистите, властите попаднали на интересни комуникации - представящи се за млади момичета, които си търсят мъж и искат да се присъединят в редиците на ИД в Сирия, измамниците дърпали пари от сметките на групировката. За да докажат сериозността на намеренията си, те изпращали снимки, които представяли за свои. В замяна измамниците искали от джихадистите да им преведат пари за билет и джобни, за да дойдат в Сирия.

По този начин радикалните бойци ставали жертва на престъпна схема. Веднага след като изпращали парите по посочените сметки, те били заличавани.

Въпреки че става въпрос за престъпление, изобретателите на схемата са героизирани в Чечения, тъй като това представлява и своеобразен начин за борба с ИД. Както е известно, според правилата на групировката за неуспешна вербовка се предвижда обезглавяване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 13:25

Това нищо не е...

България им продава фалшиви оръжия - експлоадиращи РПГта видяхме, но със сигурност има и други щури изненади.

Естествено не ни е страх, арабският свят прави бизнес в БГ, на всеки ъгъл има дюнер.