Доказано: Малайзийският MH-17 е свален от руски БУК

Последна промяна на 19 март 2015 в 21:19 16004 89

Открити са доказателства, че самолетът, летял с полет MH-17 е свален от ракетен комплекс БУК, съобщи RTL News.

Данните от съдебното разследване на открити в самолета частици от ракета са потвърдили това. Разследването е било поръчано от холандското издание RTL Nieuws

Миналата година през ноември журналистът Йероен Акерманс откри отделни парченца от оръжието убиец на мястото на катастрофата, недалеч от село Грабова в Източна Украйна, и ги даде на независим институт за изследване. Химическата експертиза доказва: това са останки от ракета, изстреляна БУК, сред тях има и парчета от бойни глави – зарядът на ракетата.

Те съдържат нискокачествена смес от стомана, характерна за този вид боеприпаси, а при електронно увеличение става ясно, че върху едно от тях личи буквата "Ц" от руската азбука и наполовина запазило се числото 2.

На това парченце личи цифрата 2 от серийния номер и Ц на кирилица

Международни експерти одобряват заключенията на досегашното разследване. Военни експерти на авторитетния институт Jane's Defence в London са сравнили всички оръжейни системи в света. Според тях деформираните останки са от бойния товар на ракета 9М317 БУК. Експертът Николас Де Ларинага казва: "От останките можем да изведем всички характеристики на въздействие на бойна глава от ракета 9N214". 

Ръждясали части от нискокачествената стомана, силно деформирани

Зенитно-ракетният комплекс БУК е част от съветския военен арсенал. В последните години постоянно е обновяван, а днес е на въоръжение в армиите на Русия, Украйна, Грузия и Финландия. Ракетата от типа „земя-въздух“, открива целта си чрез радар. Бойната й глава е тежка почти 70 килограма и е съставена от множество фрагменти. Те именно са останали в аероплана и са открити от Акерман, който прекарал цели четири месеца във военната зона, за да търси истината за 298-те пътника и екипажа на полет MH-17 на малайзийските авиолинии.

„Има вече доказателство за оръжието-убиец.“ Но за окончателното разследване са нужни още много повече факти, като например кой стои зад атаките и кой носи отговорност за смъртта на невинни 298 души в зоната на конфликта“, заявява Акерманс.

Холандските изследователи се надяват да получат още отговори до края на тази година. Проучването проъдлжава и се насочва към нови източници, а не само към отделните фрагменти.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2015 в 19:11

Е, то това голямо откритие. Нали в Украйна е пълно с Пейтриът и с израелски ракети, та е имало съмнение, че ракетата е руска.  Важно е обаче кой фашага дръпна спусъка... И още по-важното - кой фашага пусна граждански самолет над военна зона...

21.03 2015 в 11:00

Не-е-еееее бе, де ше го има.
:))))))))))))))


Айде отивай да копаш. Инак - който не работи, не трябва да яде!

https://youtu.be/jKsJD6l9e-U


Абе да ги еба, що не молвят на мове бе?!

21.03 2015 в 09:39

Кънчо този клип го няма. Явно е от русуфилското тубе защото в нормалното го няма.

21.03 2015 в 09:33

Ultra всеки спор с Кънчо(както и с 99,99% от русоглистите) е безмислен каквото и да напишеш отговора съгласно опорните точки получени от пияндето или белокосата проститутка. Можеш да го правиш само ако те забавлява както мен примерно.

20.03 2015 в 17:29

каси, кът нямаш време не се напъвай да питаш по 10 пъти за нещо, което дори и не можеш да предостави.
ето ти нещо от мен:

https://youtu.be/trCFRovEUF0

* * * * *
За чий бе? За чий? За да може веднага да гракнете нпо червеите в един глас? ебаси мишока си, верно! Какво печели руската страна? Каква изгода има да го прави?
Колко още да чакаме да оповестят записите на черните кутии?
Ти си по-тъп и от Краси. Ти направо си ULTRA ТЪПО КОПЕЛЕ!

20.03 2015 в 17:18

Какъв да е БУК-а, освен руски?! Всички БУК-ове са руски/съветски. Това голямо откритие можех да го споделя без да ми цитирате Jane's Defence

20.03 2015 в 17:12

Кънчо #87 - "На опълченците за чий им е? При условие, че това са високо специализирани машини и изискват военни специалисти. Те какво печелят от цялата работа?" - отговорът се налага от само себе си и е очевАден за всеки непредубеден човек, но не и за хора като тебе - само т.н. "опълценци" имаха "печалба" от свалянето на украински бойни самолети и се гордееха с това!
"Добре де, а на руската армия за чий и е?! За да може всички мие бели червеи в един глас да ревнете как Путин свалил самолета?!" - след като сам казваш, че тази работа - стрелбата с БУК, не е за лаици и "опълченци", от само себе си става ясно, че самолетът е свален от професионални и обучени за целта военни, които може да осигури само и единствено руската армия! Компренде, каскет?!?

20.03 2015 в 17:03

Кънчо през деня нямам време да търся линкове, защото за разлика от теб не ми плащат за това трябва и да работя от време на време. А вечер имам далеч по - интересни неща за вършене от това да си пиша с Кънчо.

20.03 2015 в 16:59

аджеба, за чий к...р й е на украинската армия да стреля с БУК-а и да сваля самолети?!?

Добре де, а на руската армия за чий и е?! За да може всички мие бели червеи в един глас да ревнете как Путин свалил самолета?!

На опълченците за чий им е? При условие, че това са високо специализирани машини и изискват военни специалисти. Те какво печелят от цялата работа?

Следващия път като решиш да попиташ нещо и за тебе - коментар #66! Явно ставате дружинка еврогейтаци.
:)))))))))


* * * * *
Айде бе каси-пеераси, не го ли намери това видео? Да взема накрая аз да ти пусна едно? А соросоидално чикибойче, искаш ли?

20.03 2015 в 16:49

Копи-пействам коментарът си под №65 и чакам отговор от руските минетчии Кънчо, sottozero и остальная сволоч, аджеба, за чий к...р й е на украинската армия да стреля с БУК-а и да сваля самолети?!?
"Основната и главна опорна точка на Кремъл, БГ русофилистиците и кремълски ибрикчии, която гласи "не се знае КОЙ е виновен", издиша, ама издиша отвсякъде, поради простият и елементарен ФАКТ, че по времето на събитието, а и до днес, не е известно донецките колячи с руски униформи и въоръжение, да са притежавали на разположение бойна авиация, която да е била обект на обстрел, от страна на украинската армия!!! С такава разполагаше и разполага само и единствено украинската армия, или поне на мен не ми е известно Джуджето да е давал инструкции за снабдяването на колячите и с авиация, освен всички други БТР-и, танкове и гаубици, доставени през разграденият двор, наречен граница!!!"

Чакам вашето обяснение, чизмари............