Египет моли руските туристи да не бягат от курортите му

Последна промяна на 20 август 2013 в 17:17 3581 3

Знамето на Египет. Снимка: Уикипедия
Знамето на Египет. Снимка: Уикипедия

Египет помоли руснаците да не отменят резервациите си за курортите на арабската република, съобщава РИА Новости.

Министърът на туризма на Египет Хишам Заазуа призова руското външно министерство да оттегли препоръката към туристите да избягват египетските курорти.

Разбирам загрижеността на нашите руски приятели, но същевременно не съм съгласен с тях. Ситуацията в курортите по Червено море е напълно стабилна и безопасна. Затова се обръщам към Русия да отмени препоръката, поне за курортите по Червено море, заяви министърът.

По данни на Ростуризъм, в момента в Египет на почивка са над 50 000 руснаци.

В близко време към тях ще се присъединят още 2500 души, съобщава „Голос России“.

На 16 август българското Министерство на външните работи отправи „настоятелно предупреждение към българските граждани да не предприемат пътувания до Египет, освен в случаите на неотложна необходимост“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2013 в 06:27

Да. Скапаните рускини особено много развалят работата.
Както скрият някъде децата, така се разплакват, де да ги знам защо се обръщат с гръб додето се преобличат, а като се врътнат обратно вече са по-силни от обикновенните мъжаги. И опитай да им дрънчиш насреща с разни пагони и медалчета - жална ти майка, ако верно не си истински. Ордените приемат на вяра, ама колко хора днеска имат такова.
Не знам, видимо исторически опит. Никъде другаде не съм виждал толкова бързи, честни, и адекватни реакции, в реално опасни ситуации.

21.08 2013 в 01:12

Руснаци, кво да ги прайш -- постреляш малко около тях, и те вече си опаковат куфарите. Ей такива културни различия затриват туризма в днешно време.

20.08 2013 в 23:44

Кой пееше от ония дни за рекламите, в които пишело че в курорта няма руски туристи?
Между другото, тоя-оня вече пищи, че и китайците май се канят да пратят хора, да разглеждат пирамидите. Което не е точно като побъркани от пиене англичани и холандци на Слънчев бряг, ами са си някой и друг милиард.