Естония узакони еднополовите съюзи

Последна промяна на 04 януари 2016 в 11:00 1625 7

Естония, първа от бившите съветски републики, узакони еднополовите съюзи. 

Законът влезе в сила на 1 януари, но все още не е прието законодателство, уреждащо разтрогването на съюза и наследството. Текстът бе приет от парламента на страната с 40 гласа "за" срещу 38 против.

Законът дава възможност на разнополовите и еднополовите двойки, които искат да узаконят семействата си, да направят това чрез гражданско партньорство. Все пак на еднополовите двойки се отказва възможността за сключване на брак. 

Българското законодателство не предвижда никаква форма на узаконяване на семействата, различна от брака. 

До момента нито една парламентарно представена партия у нас не е подкрепяла каквато и да е форма на узаконяване на семействата на еднополови двойки. Единствено от партия ДЕОС беше изразена официална подкрепа за подобна реформа, но партията няма представители в Народното събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 21:12

Да се готвят за следващата стъпка
КРЪВОСМЕШЕНИЕТО СЕ ИЗДИГА КАТО НОВА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ
Успоредно с легализацията на т. нар. "еднополови бракове" (доколкото един брак може да е еднополов, е отделен въпрос) и с разрешаването на педераси и лесбийки да "осиновяват" деца, в Европа започнаха дебати за узаконяване на инцеста - секс с майка, баща, брат, сестра и други роднини по възходяща и низходяща линия. Във вестници и телевизии се забелязва началото на кампания инцестът или кръвосмешението да бъде представен като "европейска джендър-норма". Въвежда се понятието "инцестофобия", а всички "инцестофоби", тоест хората, които отхвърлят и не приемат секса между деца и родители, да бъдат наказвани по съдебен път. "Еднополовите" или, както те наричат сами себе си - "новото джендър-общество", са най-активни в Швеция, Дания и Швейцария.
JULI_Parad-6159

04.01 2016 в 21:03

Това е голям ПАРАДОКС.

Бившите соцстрани се съгласиха да приемат ДЕМОНОКРАЦИЯТА, за да получат ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.

Обаче вместо това западняците им дадоха само едни ГЕЙ БРАКОВЕ, ТРЕТИ ПОЛ и КОНЧИТИ-ВЮРСТИ. Омерзен съм.

04.01 2016 в 13:00

Веднага плевнята да си взема страпона и да иска гражданство там.

04.01 2016 в 12:00

Русия определено иска руснаците да си мислят, че са "обградени"...

04.01 2016 в 11:48

Само така, евроГейските ценности - от думи в дела!!! Ало, Баце, изоставаме, нЕма ли да ти се скарат началниците, 'земи спретни нЕкое законче по случая, да не ти врътнат кранчето, рзбирш ли...

04.01 2016 в 11:15

Другари, скоро Русия ще бъде обградена!

04.01 2016 в 11:14


ТАК ДЕРЖАТЬ!