Германия би приела Великобритания да напусне ЕС

Последна промяна на 03 ноември 2014 в 10:22 8898 10

Ангела Меркел
Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел е предупредила британския премиер Дейвид Камерън, че страната й по-скоро би приела Великобритания да излезе от ЕС, отколкото да направи компромис със свободното движение на хора в общността.

Това съобщава германското списание Der Spiegel, което бе цитирано от от много британски медии.

До момента от "Даунинг стрийт" не са коментирали това твърдение.

Камерън настоява Великобритания да предоговори условията си за членство в Евросъюза преди да проведе референдум дали да остане в него.

По думите на министър-председателя свободното движение на работна сила ще бъде в сърцевината на тези преговори. По информация на Der Spiegel oбаче Ангела Меркел е дала да се разбере, че би оттеглила подкрепата си за оставането на Великобритания в ЕС, ако тя е за сметка на свободното движение на работещите.

Списанието посочва, че разговорът се е провел в Брюксел миналата седмица, като се позовава на източници от германското външно министерство и от кабинета на канцлера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2014 в 07:00

Насила хубост не става.Ако се разпадне ЕС няма да се случи нщо страшно.Западняците винаги ще имат нужда от евтина работна ръка.Не трябва да се забравя,че ние вече нямаме никаква алтернатива-или ЕС или нищо.Да не би преди неговото съществуване да не се е живеело що годе сносно?Някой задавал ли си е въпроса например,че свяатна работа може да се намери не само в ЕС,но и в Турция или Русия,но там не можещ да работищ без виза.Ако го нямаще ЕС,не биха се случили събитията в Украйна.От разпадането на ЕС най -много ще пострадат САЩ.

07.11 2014 в 06:38

Дребнобританците поначало нямат място в ЕС.

Те са просто един сателит на Четвъртия хилядолетен Райх от Северна Америка.

Това голям парадокс - бившата ти колония да те управлява.

03.11 2014 в 16:29

Не Ирландия, а Шотландия.
За теб може и "да е все едно" и да няма голяма разлика, но за нас има. ;)

03.11 2014 в 16:22

Камерън много бързо забрави, как му се беше спекло лайното, преди 2 месеца, когато Ирландия решаваше за независимостта си! Нека, Англия напусне ЕС и даде пример на всичките си кралства и васални територии, да видим какво ще остане от нея!

03.11 2014 в 13:44

Не знам дали си давате сметка но ЕС се държи основно на Германия и нейните производствени възможности. Това което Хитлер не успя да сътвори с оръжие немските граждани осъществиха по икономически път през последните 70 години. За тези който си правят илюзии нека ви отворя очите! Четвъртия Райх на Хилер не загинал, ние живеем в него!Ако до 1945 славяните са били принуждавани да ходят да работят в немски заводи, то сега ние ходим доброволно да им чистим лайната и да седим на поточната линия, и за сметка на това влиянието на Германия се разширява!Великопбритания също като Германия има имперски амбиции или ако щете достатъчно силно национално самосъзнание за да се страхува от конкурента в лицето на Германия!Проблема е че Германия колкото и мощна икономика да е, не може да плаща дълговете на крадливите политици от юга и едно евентуално излизане на Великобритания може да повлече разпад на ЕС по ефекта на доминото.Нещо повече това може да се случи около 2018-2020 година при една криза в Еврозоната и падане на курса на на еврото. Българите работещи в чужбина, за да изхранват семействата си най-много ще пострадат, защото ще загубят постоянното си пребиваване а с това и правото си на работа.Затова подсигурявайте се със западно гражданство, немско ,австрийско, белгийско, холандско, британско, датско и френско преди да се стигне до криза!

03.11 2014 в 13:35

Да си вземат острова и да го закотвят някъде към Щатите.

03.11 2014 в 10:58

Еваларка ти бичим, Анджи!

03.11 2014 в 10:52

Одобрявам и аз. Стига с това извиване на ръце. Вярно, че Великобритания не е Унгария и ЕС доста би пострадал при евентуалното ѝ напускане(ако не друго, поне финансово), но това не значи, че всеки трябва да ѝ играе по свирката. Мисля, че тези думи бяха на Чърчил: "Великобритания няма вечни приятели, има вечни амбиции".
Е, това е моето скромно мнение, де.

03.11 2014 в 10:48

ЕС може да просъществува само ако се премина към федеративна форма на управление и доброволен отказ от суверенитет на съюзниците.
В противен случай се получава това, което наблюдаваме сега - и Великобритания, и Германия имат своите аргументи, но и двете страни са прави.
Така е, защото в момента е зайнала пропаст между суверена и бюрократите и облечените във формална власт губят легитимност.

03.11 2014 в 10:34

Новата "Желязна лейди". Одобрявам.