Германия увеличава въоръжението си със 100 бойни танка

Последна промяна на 11 април 2015 в 08:57 4671 10

Снимка http://www.army-technology.com/

Германия планира да върне в експлоатация 100 танка в отговор на нарастващото напрежение между Русия и Украйна, съобщи Би Би Си.

Танковете са били продадени на индустрията като част от намаляването на въоръжението след Студената война.

Министерството на отбраната на Германия обяви, че ще плати 22 милиона евро, за да увеличи броя на танковете си  до 328.

През февруари НАТО разреши създаването на сили за бързо реагирани, които да посрещнат предизвикателствата на украинската криза и на действията на ислямистките екстремисти. Министрите на отбраната на страните-членки се споразумяха също да увеличат повече от два пъти силите за бързо реагиране в Алианса. Действията бяха разчетени като сигнал, че НАТО приема анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна като нещо много по-сериозно от временна криза.

Говорителят на германското военно министерство Йенс Флосдорф потвърди информацията за увеличаването на броя на танковете, публикувана първо в сп. "Spiegel", според която към германското въоръжение ще бъдат прибавени 100 бойни танка "Леопард 2". Те ще бъдат изкупени обратно от фирми от отбранителната индустрия, които ги държат на склад.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2015 в 02:45

В днешно време една война между страни с ядрен потенциал е равна на милярди жертви.
Някой от вас запитал ли се е на кого е нужна тази война ъ дали тя е нужна на България.

11.04 2015 в 21:41

"И с двеста да ги увеличат, пак ще са по-малко от гръцките. Циции :))"

Вярно! Аз като разбрах (от статията) , че ГЕРМАНИЯ разполага с 228 (двеста двадесет и осем) танка на въоръжение и направо онемях!!! Че то ние с нашата бутафорна армия , имаме (поне на хартия) сто , а къде е Германия , къде сме ние? И като икономика и като финанси и като промишленост и като претенции за световно/европейско влияние и като какво ли не!

11.04 2015 в 17:43

И с двеста да ги увеличат, пак ще са по-малко от гръцките. Циции :))

Какво ревете против войната някои, бе? Я вижте статистиката за жертвите от катастрофи у нас и я сравнете със статистиката от войната в Украйна. Или от Афганистан, Ирак, Йемен... За нас нищо толкова няма да се промени на практика - ние постоянно сме във война със самите себе си. Ама не съм чул да ревете срещу тъпото българско малоумие и гъзария по пътищата...

11.04 2015 в 14:28

Добра идея е ЕС сега да хвърли 1-2 трилиона за превъоръжаване и създаване на европейска армия. Така ще дръпнат технологиите. Ще се отворят рабптни места. Ще създадем отбраната небходима ни през 21 век.

Танковете не са зле, но с тях трудно ще спреш руските джихадисти. Оказва се напослвдък, джихада и Путин образували единна ос срещу нормалния свят.

Трябва да им се даде отпор пък и начална скорост на икономоката. Сега се чудят как 1 трилион евро да го вкарат в икономката. Ами няма нужда да се чудят вече.

Пък така и джуджето от червения дворец може да си седне на дупето

11.04 2015 в 14:13

ОМГ, както искаш... Те ще те бият, ти ако искаш се бий. Тези, на които служиш обикновено идват в дома ти, бият те, изнасилват жена ти/дъщеря ти, ограбват те и ако имаш късмет пак те бият, ако ли не - убиват те. С Руснаците и другите варвари е така... Или си силен или си роб или си мъртъв. Ти няма да се биеш, защото си неспособен, защото си страхлив или защото си лайно.

11.04 2015 в 14:06

Стига с тази психоза, че наближава война. Волен ви побърка.

11.04 2015 в 13:58

@02 Започне ли 3-та световна на никой няма да му пука дали войната е твоя или не. При всички случаи ще си от едната страна и рано или късно дори ти да не отидеш да се биеш, те ще дойдат да се бият. А може и никой да не дойде, ако използват ядрено оръжие. Затова да се надяваме да не се стига до 3-та световна.

11.04 2015 в 13:16

Няма що!Най-мощната държава в Европа си увеличава танковете от 200 на 300 , а някои им се привижда ВСВ2!

11.04 2015 в 11:06

Аз за война,която не е моя и няма нищо общо с държавата ми- НЕ БИХ ХОДИЛ ДА СЕ БИЯ...Няма да си гледам живота и семейството ми ще се занимавам с глупости.

11.04 2015 в 11:00

И Скандинавските държави се обединиха срещу Русия. Въобще подготвя се мащабна световна война. Дано този път да сме на страната на победителите!