Изселници в Турция: Добре е за България, че Ердоган и Бойко Борисов са приятели

Последна промяна на 20 юли 2016 в 08:38 10897 25

Изселници в Турция: Добре е за България, че Ердоган и Бойко Борисов са приятели

Снимка bTV

Ние трябва да сме радостни, че имаме такъв президент, като г-н Реджеп Тайип Ердоган. Те са приятели с г-н Бойко Борисов и българският народ трябва да е доволен, че има такъв министър-председател. Те са приятели с нашия президент и бъдещето е с България и Турция.

Това коментира пред bTV български изселник в Турция, който разказа за нощта на преврата.  

"Съседи сме, нас ни очаква хубаво бъдеще. Газопроводите ще минат през България и Турция. Доволни сме, днес сме в кафенето, пием си кафето", каза мъжът. По думите му сега всички са "доволни и радостни", че са живи и здрави днес. "Военните самолети започнаха да бомбят навсякъде и когато народът започна за излиза, те вече спряха, защото тълпата излезе на улицата", разказа той за нощта на неуспелия преврат. 

Рафет Улутюрк, председател на изселническата организация "Бултюрк", обясни, че в махалата, в която сега българите "пият спокойно кафе" има "2400 избиратели", а в само в квартала Байрампаша има 22 000. 

Той разказа, че е в нощта на пуча е имало "страх във всички". "Малка група офицери, които искаха да направят преврат в Турция. Но всички партии подкрепиха и бяха за демокрацията в Турция. Тук определящо значение има господин Реджеп Тайип Ердоган, който наистина отговорно излезе пред медиите и извика всички хора да излязат по улиците. Това беше отговорно и това промени хода. Ако не беше излязъл, може би сега нямаше да бъдем на това място и за това той има много заслуги", каза той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14730

27

spirit оригиналът

20.07 2016 в 17:52

http://fakti.bg/world/194835-luks-pari-i-korupcia-zad-familiata-erdogan

Ердоган е пътник.

2924

26

ScrewIslam

20.07 2016 в 14:57

До: WayOff

Икономиката на Турция е балон, не по мое мнение, а по мнение на икономисти и финансисти, които сега се присетиха да прегледат по-отблизо какво се случва реално от години.

Ердоган се меси в монетарната и кредитната политика (от популистки съображения). Интервенцията му естествено е против пазарните механизми и по този начин съсипва кредитните институции и конкурентната среда. Негативите от тази интервенция се виждат много по-късно от позитивите.

Балонът ще се спука. Жал ми е за истинските работливи и светски настроени турци. Бизнесът им ще загине. Икономиката на Турция няма бъдеще с този неосталинистки режим под ислямистки флаг.

Плюс, в сунитска Турция има суфити, алевити, черкези и тюрки от бившите републики (Тюркменистан, Казахстан, и т.н.). Част от тюрките и арабите имат турски паспорти, независимо че са от чужда националност. Ердоган си мислеше, че ще стане халифът на 21 век, но си внесе армия убийци, която в момента го подкрепя, но това е временно.

52633

24

Red or Dead

20.07 2016 в 14:05

Ето ти и по темата.....има и цяла тема, ама ти си мааай по Упорките....чакай именйла от козяка с ново инфо за...Дубинин..

....ох какие же идиоти.....разбрахме, че рутракера ти е последния пристан....или пак пиарче:)))))


Прозападни бунтовници обезглавиха дете в Сирия......

52633

21

Red or Dead

20.07 2016 в 13:33

““““.....'любим пудел' е майка ти........ ““““


WOW...Е може ли така, къде ни отлетяха пак “евроценностите“.....явно днес ти е “силният ден“....на душевен катарзис.....