Минисрещата на върха на ЕС завърши без споразумение за мигрантите на кораб "Дичоти"

Последна промяна на 24 август 2018 в 20:06 2593 1

Снимка BBC

Срещата на десет страни от ЕС в Брюксел завърши без намиране на решение къде да дебаркират мигрантите от италианския кораб "Дичоти", които са блокирани в италианско пристанище, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По-рано днес Италия заплаши да спре да плаща вноските си в бюджета на ЕС, ако други страни не приемат мигрантите от "Дичоти".

"Италия натискаше за решение за "Дичоти", но за други това не беше най-важното, те искаха по-скоро да обсъждат структурни решения за корабите в Средиземно море. Така че споразумение за "Дичоти" няма", каза дипломатически източник.

Сто и деветдесет мигранти бяха спасени преди седмица от "Дичоти". Тринадесет души, които се нуждаеха от медицинска помощ, бяха свалени на брега, а корабът с останалите 177 е на пристан в Катания.

Под натиска на хуманитарни организации италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини позволи в сряда 27 деца да слязат на брега. За останалите мигранти обаче той каза, че ще останат на кораба, докато не бъдат поети от другите страни от Европейския съюз.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15126

1

Стефан

25.08 2018 в 07:17

Че то напоследък всяка среща на е-се завършва без резултат. И на кой му пука?
И все по - така ще става.