Московските власти заплашиха да забранят Uber

Последна промяна на 02 февруари 2016 в 22:07 3232 3

Департаментът по транспорта на Москва заплаши да забрани на Uber да работи в руската столица, ако компанията не се съгласи да подпише споразумение за сътрудничество с ведомството, съобщиха от Uber, цитирани от РБК.

Споразумението е свързано с условията на пазара, като департаментът иска от Uber да изпълнява две условия – да работи само с шофьори, имащи разрешение да карат таксита и да предават данните за движението на автомобилите си в Москва.

Uber била готова до края на 2015 г. да подпише такова споразумение, след което компанията поискала отсрочка до края на януари, а в началото на февруари поискала втора отсрочка от 10 дни.

От Uber обясняват, че отсрочките са необходими заради мащаба на компанията и вътрешните им правила. Оттам подчертават, че вече са договорили последния вариант на споразумението и предстои то да бъде подписано.

От Uber признават, че са почувствали съпротивление при навлизането в редица страни, но водят непрекъснати преговори с регулаторните органи в тях.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 09:16

Ми че тука Цеко си ги спря као стой та гледай....звънна на батките от ВСС и хоп работата готова

03.02 2016 в 08:04

Не държавен, а общински и не рекет, а правила. Ако Убер не искат да ги спазват, могат например да се движат по алтернативни пътища и да избягват общинските.

03.02 2016 в 00:16

Държавен рекет... свинщина.