Началникът на милицията в Мариупол намерен обесен, депутат е в плен

Последна промяна на 11 май 2014 в 16:47 15604 9

Мариупол
Мариупол

Отвлеченият началник на милицията в град Мариупол е намерен обесен в района на градското летище, съобщи "Украинская правда".

Валерий Андрошчук изчезна, след като стана свидетел на сблъсъци между проруски активисти и украинските сили за сигурност на 9 май т.г., когато враждуващите влязоха в бой за контрол на сградата на местното МВР.

От Главното управление на вътрешните работи в Донецка област съобщиха, че проверяват информацията за смъртта на шефа на милицията. Назначен е временно изпълняващ задълженията заместник.

В същото време проруският сайт Novorossia пише, че един Андрошчук е бил даден на "народен съд" и обесен на трепетлика в гората от батальона "Да помним 2-ри май". 

Депутатът и кандидат за президент на Украйна, който съобщи за изчезването на Валерий Андрошчук, Олег Ляшко пък е бил пленен, предаде "Украинская правда". Инцидентът е станал отново в град Мариупол рано сутринта в неделя. Похитителите са отвлекли не само депутата, но и хеликоптера, с който той е трябвало да излети от града. В момента телефонът на Ляшко не отговаря, а местонахождението му остава неизвестно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2014 в 11:13

В Русия се разви и избуя изключително агресивен руски фашизъм
Нищо не четем за ситуацията в Дагестан и Чечна, за Татарстан.
Но и там фашизмът е явен и агресивен.
С убийствата, с тормоза - всички изконни белези на фашизма

11.05 2014 в 22:50

//Масово се бяга на запад, а не на изток. //

Не си прав, бягаше си и на Изток, ама не ги вкарваха в панделта а в лудницата.

11.05 2014 в 21:03

Напънах се (за малко да се усера от зор) да разбера какво въобще искат да кажат блядистанци, явно чарковете от "Запорожец" пак са дали фира.

11.05 2014 в 19:02

Теслане, теслане...
Замеряш ме с безмислена помия. Ти си за президент - говориш, говориш, а нищо не казваш.
САЩ не са съществували, когато европейците са колонизирали Северна Америка, така че този ти аргумент е меко казано смехотворен.
Афганистан? Е, там братушките бяха първи.

Не виждам да си написал нещо относно разликата в начина на живот между запада и изтока. А аз от други аргументи относно това коя система е по-добра нямам нужда. Хората живеят в пъти по-добре в която и да е държава на запад, отколкото в която и да е "бивша" държава от СССР. Нашата мила държавица си е сериозен пример - чул ли си някой студент да отиде на бригада в Русия и да не се върне никога? Да си чул някой да е тръгнал на гурбет в търсене на по-добро заплащане на труда си и по-добър живот в Беларус? Масово се бяга на запад, а не на изток. От изток - на запад. Не от запад на изток. На пръсти се броят индивидите като теб, които милеят за my mother russia, но нито са стъпвали там, нито смеят.
Въоръжените агресии на САЩ не са ти никакъв аргумент, защото единствената им и то доста сериозна конкуренция са именно... милата ти Русия.

Еееех, едно време... какви шведки...

11.05 2014 в 18:53

".. До тогава следи за Евразийският съюз, скоро подписват договора, където педалите не вървят."
За педалите разбрах,може ли да обясниш за алкашите в тоя союз?Тяхната роля,каква ще е,че ако си спретнат едно референдумче,току виж праснали 96%....?

11.05 2014 в 18:36

До брадата жена номер трети! Умният ми демократичен европеид от трети пол, САЩ не предявяват териториални претенции към Украйна, защото там няма американци, а живеят руснаци! САЩ както знаеш не само, че предявяват териториални претенции, а и извършват потресаващ геноцид над коренното население на Америка! После ги пращат в резервати като животните! САЩ както знаеш са "обичани" като почнеш от островната държава Япония със стотиците изнасилени жени покрай американските им бази там. Идвайки към Европа са "обичани" от пакистанските ощастливени вдовици усетили "любовта" на американските дронове. Обичани са и от Афганистанските майки. Обичани са и от Иракските майки и целият Иракски народ, който беше освободен от ужасното химическо оръжие на тяхна територия! Обичани са от Либийският народ, който за една нощ се запозна със няколкото стотин крилати американски поздрава Томахоук. Обичани са от Сирийският народ, който се запозна на живо с отглежданите фанатизирани изроди - американски възпитаници обучавани десетилетия в тайните бази на Афганистан, Дагестан, Чечня и Африка.
Сега ще спра да тук, защото ми отнемаш прекалено много време, което ти със сигурност не заслужаваш и ще те оставя да чакаш новото поколение на Европа от третия пол. До тогава следи за Евразийският съюз, скоро подписват договора, където педалите не вървят. Ам вери сори май френд!!!

11.05 2014 в 18:28

Трол-viva,научи се да четеш и после да мислиш....,пък накрая и да разбереш кой е сделал тая диващина!Не само да замеряш форума с путпорни точки.

11.05 2014 в 18:05

Теслане, теслане, аз не виждам САЩ да предявяват териториални претенции към Украйна и да оспорват нейната автономия, за разлика от миролюбивата Русия, която никога не е предприемала военни офанзиви, особено срещу държавите в нейния регион. Те затова всички много ги обичат - от Грузия до Полша. Изобщо ние сме единствения народ, който ги нарича "братушки". Останалите им викат просто подтисници и убийци.
Но безмислено и безпредметно е да се води разговор с някой наричащ неонацисти демократично-настроените украинци, на които им е писнало от руската тояга.

Очеизвадна е разликата между стандарта и начина на живот в западно-ориентираните държави и тези, останали под опеката на Руската федерация. Не съм чул хората да бягат на гурбет и търсене на по-добър живот от запад на изток. Виж, обратното си е трайна тенденция. Дори социалният аспект в наричащите се демократични държави превъзхожда тотално този в наричащите се социалистичеки. Защо ли?
Имах някакви надежди, но явно ще трябва да изчакаме още няколко поколения за да се отърсим от насадения ни от братушките пост-комунистически манталитет и фразата "Еее, хубаво беше едно време при бай Тошо".
Ех, какви шведки имаше едно време, а?

11.05 2014 в 17:50

И Н С Т Р У К Ц И Я
за управлението на окупираните от
Съветската армия източноевропейски държави
Строго секретно! КАА/08.113,
Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47
3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват в или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.

4. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.